Į darbą vėluojančių gyventojų „Kauno autobusai“ prašo kantrybės: tai įprastas prisitaikymas

Rugsėjį Kauno gatvėse padidėjęs automobilių srautas trikdo ir viešojo transporto kursavimą. Kaunietė skundžiasi, kad kas rytą vėluoja į darbą ir siūlo keisti viešojo transporto grafikus. Tuo metu „Kauno autobusai“ pripažįsta, kad vėlavimų yra, tačiau rugsėjį tai ne naujiena. Viliamasi, kad situacija greitai susitvarkys savaime.

Rugsėjį Kauno gatvėse padidėjęs automobilių srautas trikdo ir viešojo transporto kursavimą. Kaunietė skundžiasi, kad kas rytą vėluoja į darbą ir siūlo keisti viešojo transporto grafikus.<br>R.Tenio nuotr.
Rugsėjį Kauno gatvėse padidėjęs automobilių srautas trikdo ir viešojo transporto kursavimą. Kaunietė skundžiasi, kad kas rytą vėluoja į darbą ir siūlo keisti viešojo transporto grafikus.<br>R.Tenio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2022, 7:32 AM

„Norėčiau, kad padiskutuotume apie miesto autobusų vėlavimą. Konkrečiai 23. Vėluoja apie 12–14 min jau antra savaitė. Susisiekus su „Kauno autobusais“ kalbėta su Ieva Negaliusakyti (paprašius prisistatyti buvo prisistatyta taip). Pasirodo, kad Rokuose (23 maršruto pradžia) prasidėjo gatvės remonto darbai.

Autobusas visu maršrutu per miestą vėluoja, žmonės nervinasi. P. Ieva sakė, kad ji nieko negali padaryti. Nors, jeigu tai pirmų stotelių klausimas, tai reikėtų paankstinti iš jų išvažiavimą, kad bent nuo Panemunės nebevėluotume į darbus“, – antradienį dėl vėluojančio viešojo transporto naujienų portalui skundėsi kaunietė.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo „Kauno autobusų“ Viešųjų ryšių specialistė Greta Makūnaitė, atėjus rugsėjui, su vėlavimais susiduria visas viešasis transportas.

„Kauno autobusai“ supranta, kad šiuo metu, esant dideliam transporto priemonių srautui miesto gatvėse, formuojasi spūstys, kurios lemia ir viešojo transporto vėlavimus. Turime suprasti, kad prasidėję nauji mokslo metai lėmė perpildytas gatves moksleivių, naujų studentų bei kauniečių sugrįžusių po vasaros atostogų į darbo vietas.

Prie to prisideda ir kelių remonto darbai. 23-asis maršrutas susiduria su vėlavimais, kaip ir kiti maršrutai, kadangi didelė dalis maršrutų driekiasi per centrinę miesto dalį – ten, kur didžiausi transporto priemonių srautai“, – komentare teigė G. Makūnaitė.

Jos teigimu, transporto spūstys rugsėjo mėnesį – ne naujiena. „Tai vyksta beveik kiekvienais metais, todėl galima būtų sakyti, kad tai įprasta kauniečių bei naujųjų Kauno miesto gyventojų adaptacija. Gyventojai ieško patogiausių maršrutų, stengiasi aplenkti susidariusias spūstis kitais keliais.“

Anot G. Makūnaitės, viešojo transporto grafikų pokyčiai problemos neišspręstų.

„Turime nepamiršti, kad viešasis transportas irgi važiuoja spūsčių apkrautose miesto gatvėse, todėl grafikų pokyčiai šios situacijos visiškai neišspręstų. Spūstys piko metu trunka įvairiai, jų trukmės mes įvertinti negalime. Išvykimo laikų paankstinimas šios problemos neišspręstų, nes spūsčių metu, viešasis transportas vis tiek ne visada atvažiuos laiku.

Keleivius raginame pasirinkti ankstesnį išvykimo laiką bei įvertinti galimas rizikas dėl spūsčių piko metu. Kaip ir kiekvienais metais, tikimės, kad mėnesio bėgyje transporto priemonių srautai normalizuosis ir viešojo transporto keleiviai galės planuotis savo keliones pagal maršrutų grafikus“, – komentavo G. Makūnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.