Rusijoje gauti vakarietiškų automobilių tampa vis sunkiau: kai kurias markes galima skaičiuoti ant rankų pirštų

Rusų automobilių pardavėjai bando pasipelnyti iš to, kad vakarietiškų automobilių gauti darosi vis sunkiau. Pas oficialius pardavėjus likusius kai kurių markių naujus automobilius galima suskaičiuoti ant rankų pirštų. Paskutinį kartą naujų „Toyota“ automobilių oficialiai buvo importuota tik vasario mėnesį.

Rusų automobilių pardavėjai bando pasipelnyti iš to, kad vakarietiškų automobilių gauti darosi vis sunkiau.<br>wikipedia.org nuotr.
Rusų automobilių pardavėjai bando pasipelnyti iš to, kad vakarietiškų automobilių gauti darosi vis sunkiau.<br>wikipedia.org nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2022, 1:47 PM

Dėl to pirkėjams tenka mokėti tokią kainą, kokią sugalvoja prekybininkai. Pavyzdžiui, naujas „Toyota Land Cruiser“ kainuoja, palyginti su oficialia kaina, tris kartus daugiau.

Sankt Peterburge esančioje „Toyota“ gamykloje darbas irgi buvo nutrauktas vasarį, o iki galo nesurinktus automobilius gamyklos vadovybė liepė išardyti ir išskirstyti į detalių parduotuves – išpardavė jas dalimis.

Pardavę paskutinius egzempliorius automobilių salonai Rusijoje ketina imtis taip vadinamo „pilkojo importo“ – nelegaliai vežti naujus automobilius į Rusiją neoficialiais kanalais ir juos pardavinėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.