Trūko kantrybė: pirmadienį streikuos daugiau kaip 500 Vilniaus viešojo transporto vairuotojų Gyventojai raginami dirbti iš namų

Vilniaus miesto savivaldybė skelbia, jog pirmadienį prasideda dalies viešojo transporto vairuotojų streikas. Jame planuoja dalyvauti net 519 vairuotojų.

Pirmadienį prasideda dalies viešojo transporto vairuotojų streikas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pirmadienį prasideda dalies viešojo transporto vairuotojų streikas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pirmadienį prasideda dalies viešojo transporto vairuotojų streikas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Pirmadienį prasideda dalies viešojo transporto vairuotojų streikas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Pirmadienį prasideda dalies viešojo transporto vairuotojų streikas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pirmadienį prasideda dalies viešojo transporto vairuotojų streikas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pirmadienį prasideda dalies viešojo transporto vairuotojų streikas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pirmadienį prasideda dalies viešojo transporto vairuotojų streikas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pirmadienį prasideda dalies viešojo transporto vairuotojų streikas.<br>V.Balkūno nuotr.
Pirmadienį prasideda dalies viešojo transporto vairuotojų streikas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2022-12-04 19:39, atnaujinta 2022-12-04 22:37

„Ką tik gavome naujausią informaciją, kad preliminariai streike planuoja dalyvauti 519 vairuotojų – daugiau nei buvo profsąjungos mums pateiktuose sąrašuose prieš kelias dienas.

Nuo ankstyvo ryto skelbsime naujausią informaciją, tačiau akivaizdu, kad autobusų keleivių keliones šis streikas palies (troleibusų palies mažiau). Retės reisai, todėl naujausią informaciją apie jums aktualius maršrutus sekite svetainėje www.judu.lt“, – ragina Vilniaus miesto savivaldybė.

Jei tik įmanoma, siūloma vengti kelionių viešuoju transporto piko metu, rinkitis alternatyvius keliavimo būdus, apsvarstyti galimybę dirbti nuotoliu.

„Kol kas sunku prognozuoti, kiek dienų truks streikas, tačiau vadovų komanda daro viską, kad kuo greičiau susitartų su streiką paskelbusia profesine sąjunga. Tuo labiau, kad dauguma streiko reikalavimų įgyvendinti jau anksčiau, atlyginimai pakelti daugiau, nei reikalauta. Plačiau apie tai – kitą kartą.

Atsiprašome už nepatogumus, darome viską, kad jie kuo greičiau pasibaigtų. Padėkime vieni kitiems – jei vykstate automobiliu ir stotelėje matote lūkuriuojančius keleivius, pasisiūlykite pavežti, jei jiems pakeliui“, – teigė Vilniaus savivaldybės atstovai.

Šiuo metu pateikti preliminarūs pirmadienio tvarkaraščiai, kurie skelbiami internete www.stops.lt. Preliminarūs tvarkaraščiai bus atnaujinti sekmadienį nuo 16 val. ir pirmadienį 6 val. ryte.

Prašome keleivių keliones pirmadienį planuoti su laiko atsarga ir tikrinti viešojo transporto tvarkaraščius likus ne daugiau nei 1 valandai iki planuojamo išvykimo. Tvarkaraščius galima rasti www.stops.lt, „m.Ticket“, o realiu laiku transporto priemones galite sekti „Google Maps“ ir „Trafi“ programėlėse.

Primename, kad kitų vežėjų maršrutai važiuos įprastais tvarkaraščiais. Vežėjų aptarnaujami maršrutai čia: https://judu.lt/vezejai/.

Streiko metu kelionės viešuoju transportu bus sutrikdytos. Suprantame, kad situacija mieste bus apsunkinta, todėl atsiprašome visų gyventojų, ypatingai viešojo transporto keleivių, už nepatogumus ir dedame visas pastangas, kad netrukus vėl galėtume keliauti įprastai.

Svarbiausi klausimai ir atsakymai

  • Kaip gruodžio 5 dieną reikės keliauti viešuoju transportu?

Kelionę reikėtų planuoti iš anksto ir tikrinti viešojo transporto eismo tvarkaraščius, kuriuos galima rasti www.stops.lt, m.Ticket, Trafi programėlėse, o „Google Maps“ viešąjį transportą realiu laiku.

Pagal galimybes rekomenduojama gruodžio 5 d. dirbti nuotoliniu būdu, jeigu tokios galimybės nėra ir reikia keliauti į paskaitas, pamokas ar darbą, siūlome rinktis alternatyvius kelionės variantus: vykstant automobiliu kooperuotis su kaimynais, draugais ar šeimos nariais, naudotis automobilių dalijimosi paslauga (Spark, CityBee).

– Kaip sužinoti naujausius viešojo transporto tvarkaraščius?

Visa informacija apie VT tvarkaščius bus skelbiama internete www.judu.lt, www.stops.lt „Google Maps“. Taip pat JUDU eismo valdymo centras informaciją atnaujins nuolat, todėl naujausi pasikeitimai bus skelbiami operatyviai, kad keleiviai streiko metu patirtų kuo mažiau nepatogumų.

– Kiek laiko truks streikas?

Paskelbtas streikas yra neterminuotas, todėl jo trukmės numatyti negalima.

Daugiau informacijos: www.streikas.lt

Svarbu vairuotojams

Sumažėjus viešojo transporto reisų dažnumui, gyventojai rinksis alternatyvius keliavimo būdus, todėl prognozuojami išaugsiantys transporto priemonių srautai mieste, keliones reikėtų planuoti su laiko atsarga bei sekti eismo srautus „Google Maps“ ir „Waze“ programėlėse. Esant galimybei rekomenduojama rinktis darbą nuotoliniu būdu ir vengti kelionių piko metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.