Į Varšuvą ir Krokuvą traukiniu išvyko pirmieji keleiviai: įvardijo bilietų kainą

Šiandien, gruodžio 11 d., iš Vilniaus į Varšuvą ir Krokuvą išvyko pirmasis jungtinio tarptautinio maršruto traukinys. Keleivių patogumui kartu su Lenkijos vežėju „PKP Intercity“ organizuojami reisai nuo šiol kursuos kasdien.

AB „Lietuvos geležinkeliai“ nuotr.
AB „Lietuvos geležinkeliai“ nuotr.
L.Baužys.<br>AB „Lietuvos geležinkeliai“ nuotr.
L.Baužys.<br>AB „Lietuvos geležinkeliai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 11, 2022, 12:47 PM

Traukiniai tarp Lietuvos ir Lenkijos kursuos maršrutu Vilnius–Kaunas–Varšuva–Krokuva. „LTG Link“ traukinys iš Vilniaus vyks per Kauną į Mockavą, kur keleiviai bus kviečiami persėsti į Lenkijos bendrovės traukinį ir tęsti kelionę į pasirinktą Lenkijos miestą.

„Naujais tarptautiniais reisais užtikrinsime tiek žaliojo transporto, tiek kultūrinę, socialinę jungtį. Keliaujantiems darbo tikslais, aplinkines šalis norinčiam pažinti jaunimui ar norintiems smagiai praleisti laiką – Lenkijos miestai nuo šiandien kasdien pasiekiami paprastai ir tvariai. Keleivių susidomėjimas šiuo maršrutu jau viršijo lūkesčius – vos per dvi bilietų pardavimo savaites „LTG Link“ kanalais gruodžio mėnesiui buvo parduota apie 1000 šio maršruto bilietų“, – teigia Linas Baužys, „LTG Link“ vadovas.

Nuoseklus darbas su partneriais Lenkijoje lėmė, kad prie Lenkijos teritorija kursuojančio traukinio bus prikabintas papildomas vagonas, kuriame numatytos tiek grupėms patogios kupė, tiek riboto judumo žmonėms skirtos vietos, todėl kelionės į Lenkiją bus pritaikytos visiems žmonėms. Kartu tai leis klientams kasdien pasiūlyti daugiau papildomų bilietų.

Bendrovės duomenimis, dažniausiai klientai renkasi vykti į Varšuvą, dar pusė tiek – į Krokuvą, o populiariausios yra 3–4 dienų pirmyn-atgal kelionės. Nors iki pirmojo traukinio jau buvo išpirkta didžioji dalis „LTG Link“ kanaluose parduodamų bilietų į savaitgaliais ir šventiniu laikotarpiu kursuojančius reisus, prikabinus papildomą vagoną daugiau žmonių galės keliauti į Lenkiją.

Keliaujantiems tarptautiniu maršrutu primenama su savimi turėti asmens tapatybės dokumentus. Mockavoje bus vykdomas persėdimas tarp „LTG Link“ ir „PKP Intercity“ traukinių. Abiejų bendrovių traukiniuose rezervuotos vietos, skirtos tarptautinio maršruto keleiviams. Keliaujantiems į Varšuvą standartinio bilieto kaina sieks 25 eurus, o vykstantiems į Krokuvą – 30 eurų.

Iš viso maršrutu Vilnius–Mockava kursuojančiame traukiniuose yra 130 vietų. Tai reiškia, kad likusias vietas gali įsigyti ir šalių viduje keliaujantys asmenys – pavyzdžiui, šiais reisais sudaryta galimybė kasdien patogiai keliauti tarp Vilniaus ir Marijampolės.

Abiejų šalių traukiniuose kiekviename traukinio vagone bus WC ir elektros lizdai. Lietuvos teritorijoje bus galima naudotis nemokamu Wi-Fi interneto ryšiu, klientams bus siūloma įsigyti užkandžių ir gėrimų.

Iš Vilniaus traukinys išvyks kiekvieną dieną 12 val. 10 min., iš Kauno – 13 val. 20 min. Į Varšuvos centrinę stotį traukinys vietos laiku atvyks 20 val. 13 min., į Krokuvos – 23 val. 39 min. Iš Krokuvos į Vilnių traukinys kiekvieną dieną išvyks 4 val. 01 min., iš Varšuvos – 07 val. 35 min. Šis traukinys Kauną pasieks 16 val. 25 min, o Vilnių – 17 val. 34 min. Lietuvos laiku.

„LTG Link“ yra „Lietuvos geležinkelių“ grupės dalis, nuo 2019 m. rugsėjo veikianti kaip atskira bendrovė. Įmonės pagrindinė veikla – keleivių vežimas traukiniais Lietuvoje ir užsienyje. Iki COVID-19 pandemijos „LTG Link“ keleivių skaičius nuosekliai augo, o 2019-aisiais keliones traukiniais rinkosi rekordinis skaičius žmonių – net 5,5 mln. Nors pandemija 2020–2021 m. sumažino keliautojų srautus, visos jos metu bendrovė sėkmingai užtikrino būtinąjį tarpmiestinį transportą šalyje. 2022 m. per pirmą pusmetį bendrovė pervežė apie 2,2 mln. keleivių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.