Lenkų premjeras sveikina „Mercedes-Benz“ planus šalyje statyti 1 mlrd. eurų vertės gamyklą

Lenkijos ministras pirmininkas pasveikino Vokietijos automobilių gamintojos „Mercedes-Benz“ sprendimą pietvakarių Lenkijoje pastatyti 1 mlrd. eurų vertės elektrinių furgonų gamyklą, kurį pavadino „aiškiu pažangos“, kurią jo šalis padarė pastaraisiais metais, „ženklu“.

Ministras pirmininkas sakė, jog Lenkija nenori konkuruoti su kitomis regiono šalimis siūlydama pigią darbo jėgą.<br>Gamintojo nuotr.
Ministras pirmininkas sakė, jog Lenkija nenori konkuruoti su kitomis regiono šalimis siūlydama pigią darbo jėgą.<br>Gamintojo nuotr.
M.Morawieckis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
M.Morawieckis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 12, 2022, 4:29 PM

Mateuszas Morawiecki tai pareiškė per pirmadienį Varšuvoje surengtą spaudos konferenciją, pranešė Lenkijos valstybinė naujienų agentūra PAP, kurią cituoja lenkų visuomeninis radijas.

„Tai, kad prieš kelerius metus tokios nuostabios bendrovės, kaip „Mercedes-Benz“, parodė pasitikėjimą Lenkija, yra aiškus rodiklis, kaip mes vystome savo gamybą, kaip mes vystome Lenkijos pramonės sektorių ir kaip mes siekiame kurti geriausias įmanomas sąlygas ir užsienio, ir vietos investuotojams“, – sakė premjeras per spaudos konferenciją, kurioje dalyvavo ir „Mercedes-Benz Group“ komercinių furgonų padalinio vadovas Mathiasas Geisenas.

Naujoji gamykla bus pastatyta Javoro mieste Lenkijos pietvakarinėje dalyje. „Mercedes“ Javore jau turi automobilių variklių ir baterijų gamyklą.

Pasak M. Morawiecki, naujoji gamykla duos naudos miestui ir aplinkiniams rajonams.

„Norime užtikrinti, kad vystymas būtų tvarus ir tolygus teritorijų požiūriu. Savivaldybėms aplink Javorą ... taip pat reikia šanso augti“, – pareiškė jis.

Ministras pirmininkas sakė, jog Lenkija nenori konkuruoti su kitomis regiono šalimis siūlydama pigią darbo jėgą.

„Visų pirma siekiame kurti kokybiškas darbo vietas, kurioms reikia gero išsilavinimo ir kuriose būtų mokamas didelis darbo užmokestis“, - teigė jis.

Daugiau kaip 2,5 tūkst. naujų darbo vietų

Naujoji „Mercedes-Benz“ gamykla „reiškia naujas darbo vietas, šimtus naujų darbo vietų, o artimiausioje ateityje – daugiau kaip 1 tūkst. naujų darbo vietų“, sakė M. Morawiecki.

Tuo tarpu M. Geisenas žurnalistams pareiškė: „Planuojame Javore per kelerius ateinančius metus investuoti daugiau kaip 1 mlrd. eurų. Gaminsime ateities transporto priemones.“

„Gaminsime pirmuosius Europoje vien elektrinius furgonus. Tai žingsnis link aplinkos visiškai neteršiančio judumo. Dėkojame ministrui pirmininkui Morawiecki ir visai Lenkijos vyriausybei už gerą pasitikėjimu pagrįstą bendradarbiavimą“, – pridūrė jis.

Lenkijos verslininkystės ir technologijų ministerija vėliau paskelbė, kad gamyklos vertė sieks 1,3 mlrd. eurų ir joje dirbs daugiau kaip 2,5 tūkst. žmonių, pranešė naujienų agentūra PAP.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.