Kokius šiemet naujus automobilių modelius pamatysime: bus iš ko pasirinkti

Kokius naujus automobilių modelius pamatysime Europos rinkoje? Žinoma, naujų modelių deficitas išliks visus metus, o automobilių gamintojams teks ir toliau balansuoti tarp to, kad gamintų pelningus automobilius su vidaus degimo varikliais ir tarp elektra varomų mašinų, kurios nėra labai pelningos. Tačiau tai leidžia išvengti baudų už taršą, sakoma „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

„KONA N“.<br>Gamintojo nuotr.
„KONA N“.<br>Gamintojo nuotr.
„Ferrari Purosangue“.<br>Gamintojo nuotr.
„Ferrari Purosangue“.<br>Gamintojo nuotr.
„Honda ZR-V“.<br>Gamintojo nuotr.
„Honda ZR-V“.<br>Gamintojo nuotr.
„Porsche“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Porsche“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
BMW.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
BMW.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 4, 2023, 4:06 PM

Gaminant gamtai draugiškus automobilius, tai mažina bendrą pagaminamų automobilių išmetimų emisijų vidurkį.

Pavyzdžiui, šiais metais BMW pradės prekiauti nauju 5 klasės sedanu ir universalu. Nors jis yra vienas pelningiausių BMW modelių, tuo pačiu bendrovė išleis elektra varomą atitikmenį BMW i5. Jis turėtų pasirodyti metų gale.

Jis bus gaminamas ant tos pačios „Clar“ platformos ir techniškai nedaug skirsis nuo dabartinio modelio. Be to, BMW parodys „XM“, tai didelis „Plug-in“ hibridinis visureigis – sportiškas ir prabangus automobilis.

Jis konkuruos su „Lamborghini Urus“ ar „Aston Marting DBX“.

Specialistai prognozuoja, kad toliau kils mažieji padidinto pravažumo automobiliai, kurie dar vadinami krosoveriais.

Šiais metais laukiama, kad „Hyundai“ nauju modeliu pakeis savo „KONA“ automobilį, maži elektra varomi visureigiai debiutuos „Toyota“ ir „Honda“ modelių gamoje.

Iš „Honda“ dar tikimasi modelio, kuris bus tarp „HR-V“ ir CR-V, kuris vadinsis „ZR-V“ ir turės tik hibridinę pavarą. Kardinaliai bus atnaujintas ir „CRV“ modelis: jis gaus hibridinę ir „Plug-in“ versijas.

„Hyundai“ pristatys ne tik naujos kartos „KONA“ modelį, kuri ir taip turės tiek elektra varomą, tiek „Plug-in“, tiek hibridinį modelį, bet sakoma, kad rinkoje išliks ir sportiška „Kona N“.

Negana to, ruošiamas ir automobilis „IONIC 6“ – dar vieną „Tesla Model 3“ konkurentą. Automobilis bus gaminamas ant tos pačios platformos, kaip ir „IONIC 5“, tačiau turės labiau aptakų kėbulą ir vienu įkrovimu galės nuvažiuoti per 600 kilometrų.

Fiat“ irgi planuoja pristatyti mažą visureigį, varomą elektra. Tai bus dvynys „Jeep Avenger“ modeliui, kuris yra pirmasis „Jeep“ kompanijos elektra varomas automobilis. Abu automobiliai Europos rinkai bus gaminami gamykloje Lenkijoje.

Volkswagen“ ruošiasi pristatyti „ID7“, kuris taps pagrindiniu „Tesla Model 3“ konkurentu.

Ferrari Purosangue“ pirmuosius pirkėjus pasieks pirmąjį šių metų ketvirtį, pradinė kaina – 400 tūkst. eurų. Tai bus antras pagal brangumą bendrovės modelis po „SF90“.

Iš „Ford“ laukiama didesnio pravažumo visureigio modelio, kuris bus gaminamas ant „Volkswagen“ platformos. Greičiausiai jis vadinsis „Explorer Sport“ ir bus gaminamas Vokietijoje. Vienu krovimu galės nuvažiuoti iki 500 km.

Italų „Maserati“ pakeis savo sportinį kupė „GranTurismo“. Naujas modelis gaus tiek elektrinę, tiek versiją su vidaus degimo varikliu. Naujas automobilis kainuos apie 250 tūkst. eurų.

Mercedes-Benz“ stovykloje laukiama vieno svarbiausių modelių – „E“ klasės atnaujinimo. Jis bus tiek tu vidaus degimo varikliu, tiek ir hibridas, tiek galės būti varomas tik elektra. Tiesa, elektrinė versija jau debiutavo ir „EQE“ Lietuvą jau pasiekė prieš Naujuosius.

Mini“ atnaujins savo krosoverį „Countryman“, kuris bus gaminamas BMW gamykloje Vokietijoje bei turės tiek įprastą, tiek elektra varomą versiją.

Opel“ parodys elektrinę „Astra“ versiją, kuris bus „Peugot 308“ modelio klonas.

„Škoda“ ruošias savo bestselerio „Superb“ naują kartą. Mechaniškai jis ir toliau bus identiškas „Passat“ automobiliui. Beje, pastarasis automobilis taip pat bus parodytas prekybai.

„Volvo“ ruošiasi išleisti didelio visureigio elektrinę versiją, kuri vadinsis „EX90“.

Tad rinktis iš ko turėsime, tačiau svarbu, kad nepritrūktų pačių automobilių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.