„Tesla“ Europoje ir JAV muša „gėdingai dideles“ elektromobilių kainas: strategijos ėmėsi ne veltui

„Tesla“ sumažino savo elektromobilių kainas Europoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose, taip pratęsdama naują agresyvaus nuolaidų taikymo strategiją. Pavyzdžiui, Vokietijoje „Model Y“ elektromobilių kainas, priklausomai nuo komplektacijos, sumažino nuo 1 iki 17 proc.

„Tesla“ sumažino savo elektromobilių kainas Europoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose.<br>Lrytas.lt koliažas
„Tesla“ sumažino savo elektromobilių kainas Europoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose.<br>Lrytas.lt koliažas
„Tesla“ sumažino savo elektromobilių kainas Europoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose.<br>Pixabay.com nuotr.
„Tesla“ sumažino savo elektromobilių kainas Europoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose.<br>Pixabay.com nuotr.
„Tesla“ sumažino savo elektromobilių kainas Europoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose.<br>Pixabay.com nuotr.
„Tesla“ sumažino savo elektromobilių kainas Europoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose.<br>Pixabay.com nuotr.
E.Muskas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
E.Muskas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 15, 2023, 5:59 PM, atnaujinta Jan 16, 2023, 8:07 AM

Tokios kainų mažinimo strategijos „Tesla“ ėmėsi tam, kad padidintų paklausą, skelbiama portalas europe.autonews.com. Taip pat minima, kad stabilizavosi išlaidos sąnaudoms.

Šį žingsnį bendrovė žengė po to, kai generalinis direktorius Elonas Muskas įspėjo, kad dėl recesijos ir didesnių palūkanų normų perspektyvos, ji gali mažinti transporto priemonių kainas, kad išlaikytų apimties augimą pelno sąskaita. Praėjusiais metais E. Muskas pripažino, kad kainos tapo „gėdingai didelės“ ir gali pakenkti paklausai.

Anot portalo, tai yra pirmas svarbus žingsnis po to, kai automobilių gamintojas paskyrė savo pagrindinį vadovą Kinijoje ir Azijoje Tomą Zhu prižiūrėti JAV gamybą ir pardavimus JAV bei Europoje.

„Tai tikrai turėtų padidinti 2023 m. („Tesla“) apimtis“, – tviteryje rašė Gary Blackas, „Tesla“ investuotojas. Jis tai įvardijo kaip teisingą žingsnį.

Vis dėlto, kai kurie vartotojai „Tesla“ gerbėjų forumuose internete skundėsi, kad dėl kainų sumažinimo nukentėjo neseniai transporto priemonę įsigiję klientai.

Mat jei jie naudotų automobilių rinkoje liko su mažesnės vertės preke.

„Man nelabai patinka šie didžiuliai kainų svyravimai. Vien tik toks 10 000 eurų sumažinimas – tikrai verčia jaustis, kad ką tik sumokėjai gerokai per daug“, – penktadienį „Tesla Drivers and Friends“ forume rašė vienas vartotojas.

„Pasibaigus neramiems metams su tiekimo grandinės pertrūkiais, mums pavyko iš dalies normalizuoti sąnaudų infliaciją, o tai suteikia mums pasitikėjimo, kad šį palengvinimą galime perduoti savo klientams“, – sakoma „Tesla“ atstovo Vokietijoje pranešime.

Praėjusį mėnesį „Model 3“ buvo geriausiai parduodamas elektromobilis Vokietijoje, po jo sekė „Model Y“, aplenkęs „Volkswagen“ visiškai elektrinį „ID4“. Svarbu ir tai, kad „Volkswagen“ neseniai padidino „ID3“ visiškai elektrinio kompaktiško hečbeko kainą, taip prilygindamas jį „Model 3“.

Jungtinėje Karalystėje „Model Y“ kaina nuo 51 990 svarų sterlingų (apie 58 620 eurų) buvo sumažinta iki 44 990 svarų sterlingų (apie 50 730 euų). Praėjusiais metais „Model Y“ ir „Model 3“ buvo du geriausiai parduodami elektromobiliai Jungtinėje Karalystėje.

Prancūzijoje pirkėjai, perkantys „Model 3“ už 44 990 eurų, dabar gaus dar mažesnę kainą, nes jiems bus suteikta 5 000 eurų valstybės subsidija.

Italijoje „Model 3“ kainos buvo sumažintos nuo 11 iki 22 proc. „Model Y“ kainos buvo sumažintos nuo 6 iki 18 proc.

Praėjusiais metais JAV ir Kinijoje kartu sudėjus buvo parduota apie 75 proc. visų „Tesla“ modelių, nors automobilių gamintojos pardavimai augo Europoje.

JAV pirkėjui, įsigyjančiam ilgo nuotolio „Model Y“, naujoji „Tesla“ kaina kartu su šį mėnesį įsigaliojusia JAV subsidija sudaro 31 proc. nuolaidą.

Iki kainos sumažinimo penkių vietų „Model Y“ versija neatitiko šio kredito reikalavimų, o E.Muskas pavadino šią nuostatą „netvarkinga“. Sumažinus kainą „Model Y“ versija galės pretenduoti į 7500 JAV dolerių (apie 6940 eurų) federalinį kreditą.

Kinijoje, kur „Tesla“ praėjusią savaitę sumažino kainas nuo 6 iki beveik 14 procentų, savininkai protestavo prie pristatymo centrų visoje šalyje, spausdami „Tesla“ kompensuoti nuostolius.

Teigiama, kad „Tesla“ taip pat sumažino kainas Pietų Korėjoje, Japonijoje, Australijoje ir Singapūre.

Analitikai teigė, kad kainų sumažinimas Kinijoje padidins paklausą ir spaudimą konkurentams, įskaitant automobilių gamintoją BYD, pasekti jos pavyzdžiu, o tai gali virsti kainų karu didžiausioje elektromobilių rinkoje. Šis spaudimas gali didėti ir Europoje.

Parengta pagal europe.autonews.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.