Žiniasklaida: „Ford“ Europoje ketina imtis masinių atleidimų

JAV automobilių gamintojas „Ford“, anot žiniasklaidos, Europoje ketina imtis masinių atleidimų.

Ford<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ford<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2023, 1:08 PM

Kaip rašo naujienų agentūra „Reuters“, atleidimai daugiausiai paveiks Vokietiją. Skelbiama, kad „Ford“ atstovai apie tai jau informavo savo gamyklos Kelne darbuotojus, tačiau galutinis sprendimas esą dar nepriimtas, taip pat neapsispręsta ir dėl konkretaus atsisakomų darbo vietų skaičiaus.

Manoma, kad diskutuojama dėl galimybės atleisti apie 3,2 tūkst. darbuotojų.

Vokietijos profsąjunga „IG Metall“ pagrasino imtis veiksmų, jei derybų metu „Ford“ neapsaugos atleidžiamų darbuotojų ir pažadėjo imtis priemonių, kurios „rimtai paveiktų bendrovės veiklą ne tik Vokietijoje, bet ir visoje Europoje“.

„Ford“ kiek anksčiau pareiškė, kad turi tapti konkurencingesniu gamintoju, šiuo metu vykdant perėjimą prie elektra varomų automobilių. Bendrovė tikino, kad tokioms permainoms būtini struktūriniai pasikeitimai. Negana to, manoma, kad „Ford“ taip pat nori sumažinti išlaidas, tvyrant būgštavimams dėl recesijos.

Taip „Ford“ jungiasi prie ilgėjančio sąrašo kompanijų, kurios pastaruoju metu paskelbė apie masinius atleidimus. Savo darbo jėgą, be kita ko, mažins „Google“ savininkė „Alphabet“, „Microsoft“, „Amazon“, „Meta“ ir „Spotify“. Daugelis šių bendrovių dėl didelės popandeminės paklausos iš pradžių vykdė intensyvų samdymą, tačiau dabar yra priverstos imtis agresyvių išlaidų mažinimo priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.