„Tesla“ skelbia apie rekordinį pelną 2022–aisiais

JAV elektromobilių gamintoja „Tesla“ pernai pasiekė rekordinį pelną. Ketvirtąjį 2022 metų ketvirtį apyvarta augo 37 proc. iki 24,3 mlrd. dolerių (22,3 mlrd. eurų), o pelnas – 59 proc. iki 3,7 mlrd., trečiadienį pranešė milijardieriaus Elono Musko vadovaujama įmonė.

JAV elektromobilių gamintoja „Tesla“ pernai pasiekė rekordinį pelną.<br>Pexels.com nuotr.
JAV elektromobilių gamintoja „Tesla“ pernai pasiekė rekordinį pelną.<br>Pexels.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2023, 10:36 AM

Per visus praėjusius metus apyvarta padidėjo 51 proc. iki 81,5 mlrd. dolerių. Pelnas 2022–aisiais šoko 128 proc. iki 12,6 mlrd. dolerių.

„Ketvirtas 2022 metų ketvirtis vėl buvo rekordinis, o 2022–ieji vėl buvo rekordiniai metai“, – teigiama „Tesla“ pranešime. Pernai koncernas pardavė daugiau kaip 1,3 mln. elektromobilių – tai yra 40 proc. daugiau, lyginant su ankstesniais metais ir daugiau nei kada nors anksčiau.

Kalbant apie šiuos metus, yra „klausimų dėl trumpalaikių nesaugios makroekonominės aplinkos ir ypač dėl augančių palūkanų“, – sakoma toliau pranešime. Tačiau „Tesla“ komanda esą yra pratusi prie iššūkių. Įmonė pasirengusi tęsti savo kaštų mažinimo kursą ir kartu siekti aukštesnių gamybos rodiklių.

„Tesla“ akcijos pernai neteko 65 proc. vertės. Tačiau nuo metų pradžios jų kursas vėl auga. Praėjusiais mėnesiais „Tesla“ sumažino savo automobilių kainas, kad paskatintų pardavimus – pradžioje Kinijoje, o tada Europoje ir JAV. „Tesla“ trečiadienį pareiškė, jog tokie veiksmai būtini, kad taptum įmone, pagaminančia milijonus automobilių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.