Vyriausybė patvirtino sąmatos projektą: štai kiek per kelerius metus skirs kelių tinklų plėtrai, kitoms reikmėms

Trečiadienį Vyriausybė patvirtino Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšų naudojimo 2023–2025 metų sąmatos projektą.

Vyriausybė patvirtino Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšų naudojimo 2023–2025 metų sąmatos projektą.<br>V.Balkūno nuotr.
Vyriausybė patvirtino Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšų naudojimo 2023–2025 metų sąmatos projektą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2023, 1:29 PM

Susisiekimo ministras Marius Skuodis Vyriausybės posėdžio metu pabrėžė, kad šiuo metu yra tvirtinama tik sąmata, o kelių finansavimo biudžetas bus tvirtinamas Seime rudenį.

„Norėčiau specialiai pabrėžti vieną dalyką. Kadangi tvirtiname sąmatą trejų metų laikotarpiui, noriu akcentuoti, kad netvirtiname kitų ir dar kitų metų kelių finansavimo biudžeto. Tai ką mes tvirtiname yra tam tikri limitai, kurių ribose savivaldybės ir valstybė gali kontraktuoti kitų metų darbus. O dėl kelių finansavimo bus sprendžiama atskirai, rudenį, kada biudžetą tvirtins Seimas“, – Vyriausybėje teigė M. Skuodis.

„Man atrodo, čia labai svarbu pabrėžti, nes kartais viešoje erdvėje pasigirsta įvairiausių klausimų, kad neva Vyriausybė nustato tokį patį ar net mažesnį biudžetą kitiems metams, vis dėlto tai nėra biudžetas, sąmata“, – pridūrė jis.

2023 metams Programai finansuoti skirti 543 189 tūkst. eurų paskirstomi taikant Lietuvos Respublikos kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) finansavimo įstatyme nustatytas proporcijas.

363 937 tūkst. eurų – 67 proc., paskirstoma valstybinės reikšmės kelių tinklui plėsti ir užtikrinti, kad šis tinklas veiktų, ir kitoms kelių srities reikmėms finansuoti.

179 252 tūkst. eurų – 33 proc., paskirstoma vietinės reikšmės kelių tinklui plėsti ir užtikrinti, kad šis tinklas veiktų.

Per trejus metus tam ruošiamasi skirti maždaug 1,587 mlrd. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.