Įtaria, kad automobiliai iš Sakartvelo Rusiją pasiekia per kitas šalis: per du mėnesius skaičiai išaugo trigubai

Per pirmuosius 2023 m. mėnesius Sakartvelas daugiau nei tris kartus padidino automobilių eksportą į Rusiją, pareiškus, kad Tbilisis padeda Maskvai apeiti Vakarų sankcijas, penktadienį pranešė verslo dienraštis „Kommersant“. Skaičiuojama, kad šalis sausio–vasario mėnesiais į Rusiją pristatė 978 keleivinius automobilius, kurių bendra vertė siekia 13,5 mln. dolerių.

Rusija.<br>Sergey Tarasov/Unsplash nuotr.
Rusija.<br>Sergey Tarasov/Unsplash nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2023, 8:03 AM

Per tą patį praėjusių metų laikotarpį Sakartvelas į savo šiaurinę kaimynę eksportavo tik 209 transporto priemones, rašo „The Moscow Times“.

Automobilių eksportas iš Sakartvelo taip pat smarkiai išaugo į netoliese esančią Armėniją (2 800 automobilių importuota šiemet, palyginti su 365, 2022 m. sausio–vasario mėn.), Kazachstaną (2 600 mašinų, palyginti su 935 pernai) ir Kirgiziją (1 300 automobilių, palyginti su 423 mašinomis praėjusiais metais).

Manoma, kad visos trys šalys reeksportuoja Sakartvelo transporto priemones į Rusiją.

Reaguodamos į Maskvos invaziją į Ukrainą, Vakarų šalys įvedė prabangos prekių, įskaitant automobilius, eksporto į Rusiją apribojimus.

Atsakydama į kaltinimus, kad Sakartvelas pažeidžia sankcijas Rusijai, Sakartvelo finansų ministerija pabrėžė, kad jos muitinės agentūra glaudžiai bendradarbiauja su Vakarų partneriais, kad užtikrintų sankcijų laikymosi.

Sakartvelo lengvųjų automobilių reeksportas sausio–vasario mėn. pasiekė 10 metų rekordą – 13 500 automobilių, kurių vertė siekė beveik 240 mln. dolerių, teigė „Kommersant“, remdamasis vyriausybės duomenimis.

Nors Sakartvelas neturi savo automobilių pramonės, ji yra viena iš pagrindinių regioninių transporto priemonių importuotojų – vien per pirmuosius du šių metų mėnesius iš Jungtinių Valstijų ji gavo apie 8 200 automobilių už 97 mln. dolerių.

Parengta pagal „The Moscow Times“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.