Paskaičiavo, kiek šiemet lietuviams atsieis kelionės iki pajūrio autobusais arba traukiniais

Šylant orams pradedama galvoti apie vasaros išvykas prie jūros. Neturintiems asmeninio transporto ar vairuotojo pažymėjimo, bet norintiems nuvykti pailsėti, šalyje gausu alternatyvų. Galima rinktis keliones autobusu, traukiniu ar nuomojamu automobiliu. Pasirenkant atitinkamą transportą svarbu atsižvelgti į kelionės kainą.

Galima rinktis keliones autobusu, traukiniu ar nuomojamu automobiliu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Galima rinktis keliones autobusu, traukiniu ar nuomojamu automobiliu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Galima rinktis keliones autobusu, traukiniu ar nuomojamu automobiliu.<br>Stop kadras.
Galima rinktis keliones autobusu, traukiniu ar nuomojamu automobiliu.<br>Stop kadras.
Galima rinktis keliones autobusu, traukiniu ar nuomojamu automobiliu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Galima rinktis keliones autobusu, traukiniu ar nuomojamu automobiliu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 23, 2023, 9:18 AM

Autobusų kainos

Dažnai baiminamasi, kad viešojo transporto bilietai brangs. Tam įtakos turi degalų kainos ir vežėjų paslaugos. Net numačius akcizo degalams didinimą, vežėjai ramina, jog kainų didinti kol kas neplanuoja.

Bilietų kainos nesikeis ir, bent artimiausiu metu, nėra planuojama jų kelti“, – informuoja įmonės „Kautra“ marketingo vadovas Justinas Vadluga.

Beveik identiško atsakymo sulaukėme ir iš įmonės „Toks“ Eismo skyriaus vadovo Tomo Tirilio, jis informuoja, kad kelionės šio vežėjo autobusais nebrangs ir kainų kelti artimiausiu metu neplanuojama.

Apžvelgėme galimus maršrutus iš skirtingų Lietuvos miestų, kurie suteikia galimybę atostogauti gyventojų pamėgtose poilsiavietėse.

Kiek kainuos jūrą pasiekti iš sostinės

Kelionė autobusu nuo sostinės iki jūros užtrunka apie 5 valandas. Priklauso nuo to, kur konkrečiai norite nuvykti. Jeigu važiuojama su persėdimu, kelionė dažniausiai trunka ilgiau.

Nuvykti iki Nidos galima tiesioginiu maršrutu. Bilieto kaina – 29 eurai. Kelionė užtruks beveik 6 valandas.

Nuvykti iki Palangos taip pat įmanoma be persėdimų. Bilieto kaina, priklausomai nuo vežėjo, siekia 24–25 eurus. Kelionė užtruktų apie puspenktos valandos.

Galima vykti su persėdimu. Nuo sostinės iki Klaipėdos, o nuo Klaipėdos važiuoti iki kurorto. Tokios kelionės kaina: 26,10 – 27,10 euro. Didžiąją dalį kainos sudaro bilietas iki Klaipėdos. O maršruto Klaipėda-Palanga kaina siekia 2,10 arba 2,20 euro.

Iš sostinės nuvykti iki Šventosios be persėdimo, deja, nepavyks. Galimi du optimalūs variantai. Kelionė su persėdimu Klaipėdoje kainuotų 28,60 euro, o su persėdimu Palangoje – 27,20 euro. Abiem atvejais kelionė užtruktų penkias su puse valandos.

Kiek kainuos jūrą pasiekti iš Kauno

Iš laikinosios sostinės Kauno užsukti į Nidą be persėdimo kainuoja 25,80 euro. Kelionė užtruks kiek daugiau nei keturias valandas.

Pasirinkimas, kaip iš Kauno pasiekti Palangą, itin platus. Galimi keli maršrutai be persėdimo, o bilieto kaina siekia nuo 20 iki 23 eurų.

Nusprendus keliauti su persėdimu, galimi variantai su kelione iki Klaipėdos. Bendra kelionės kaina siektų nuo 20,60 iki 21 euro.

Autobusų važiuojant poilsiauti į Šventąją, kauniečiams teks pakloti 22 eurus už kelionę be persėdimo arba 24,80 eurų už kelione su persėdimu Palangoje. Abiem atvejais važiuoti teks apie keturias valandas.

Kiek kainuos jūrą pasiekti iš Panevėžio

Panevėžiečiams autobusu keliauti į Nida autobusų gali būti sudėtinga. Bilietų pardavimo platformoje matomas tik vienas variantas su persėdimu Kaune, o už tokią kelionę tektų sumokėti 37 eurus.

Iki Palangos nuvažiuoti užtruktų keturias su puse valandos ir kainuotų 19,20 euro.

Vykstant šiuo maršrutu, pasiekti Šventąją galima persėdus Palangoje. Tai papildomai kainuotų 1,80 euro.

Vasaros sezono metu atsiranda papildomas maršrutas iki Šventosios be persėdimo, bet jo kaina kol kas nėra paskelbta.

Kiek kainuos jūrą pasiekti iš Šiaulių

Kelionė iki Nidos šiauliečiams turėtų būti gana patogi. Yra maršrutas su persėdimu Klaipėdoje, o jo kaina – 24 eurai. Autobuse tektų praleisti penkias su puse valandos.

Pasiekti Palangą galima be persėdimų už 12,80 euro, o su persėdimu Kryžkalnyje už lygiai 19 eurų.

Kaip ir panevėžiečiams, abi šios kelionės gali padėti pasiekti ir Šventąją. Su persėdimu Palangoje tai papildomai kainuotų 1,80 euro.

Primename, kad naudojantis viešuoju transportu, tam tikroms gyventojų grupėms taikomos nuolaidos, tad bilietas gali kainuoti mažiau. Apie tai, kam taikomos nuolaidos galima sužinoti čia.

Kelionės traukiniu

„Lietuvos geležinkelių“ užklausus dėl bilietų kainų artimiausiu metu, jos taip pat neturėtų kilti.

Įmonės atstovė Kotryna Dzikaraitė patikino, kad siekiama patogių kelionių ir konkrečių sprendimų kelti kainas numatyta nėra, tačiau jei situacija keistųsi, apie tai bus pranešta.

Naudojantis traukiniu, patekti į kurortus be persėdimo nepavyks. Geležinkelio bėgiai padės atvykti iki Klaipėdos, o iš jos teks rinktis kitus keliavimo būdus.

Pirmos klasės traukinio bilietas iš Vilniaus iki Klaipėdos kainuoja 32,10 euro, antros – 18,50 arba 22,50 euro.

Kelionės iš Kauno iki Klaipėdos metu teks persėsti Kaišiadoryse, o pirmos klasės bilietas bendrai kainuos 33 eurus, antros – 23,40 euro.

Galima rinktis ir maršrutą su persėdimu Šiauliuose. Tada bilietas būtų pigesnis. Kainuotų 27,10 arba 21,80 euro.

Tokia pat dalia laukia ir keliaujančių iš Panevėžio. Siūloma kelionė su persėdimu Šiauliuose. Tokia kelionė kainuotų nuo 15,30 iki 23,60 euro.

Šiauliečiai kelione iki Klaipėdos gali mėgautis tiesioginiame maršrute. Priklausomai nuo pasirinktos klasės, bilietas kainuoja nuo 9,40 iki 17,90 euro. O dauguma traukinių galutinę stotelę pasiekia per mažiau nei 2 valandas.

Kaip ir važiuojant autobusu, taip ir renkantis traukinį, kai kuriems asmenims taikoma nuolaida bilietams. Prieš perkant bilietą, galima pasitikrinti čia. 

Automobilių nuoma

Tiems, kurie turi vairuotojo pažymėjimą, bet neturi automobilio ir nenori naudotis viešojo transporto paslaugomis, galima išsinuomoti automobilį.

Populiariausia automobilių dalijimosi platforma Lietuvoje yra „CityBee“, tačiau ne visuose miestuose galima naudotis jos paslaugomis.

Tiesa, ja naudotis galima ne visose šalies vietose. Remiantis jų programėle, automobilį galima pasiimti Vilniuje ir šalia jo, Kaune ir aplink jį bei Klaipėdoje. Keli automobiliai buvo ir pačioje Palangoje. Galima rasti ir Kretingoje bei Neringoje.

Apskaičiuoti kelionės mokestį iš anksto gana sudėtinga. Pigiausias rastas automobilis buvo už 13 centų minutei ir papildomus 22 centus už kilometrą.

Pasinaudojus įmonės skaičiuokle, su kelionės pradžios mokesčiu nuvažiuoti iki Palangos kainuotų apie 100 eurų, jeigu pradžios taškas yra Vilniuje.

Su brangiausiu, kuris kainuoja 27 centus už minutę ir 29 centus už kilometrą, tokia pat kelionė kainuotų apie 160 eurų.

Kelionei iki pajūrio tiktų įmonės siūlomas paketas, kuriame, už vieną dieną ir 350 nuvažiuotų kilometrų, sumokėtumėte 85 eurus, vykstant su pigiausiu siūlomu automobiliu ir 97 eurus pasirinkus brangiausią siūlomą automobilį.

Tačiau galima pasirinkti automobilį su nuolaida, prisitaikyti kitą kelionių paketą ar gauti specialią nuolaidą už lojalumą, tad vienos tikslios kainos nėra.

Jeigu gyvenate Vilniuje, galite išsinuomoti „Bolt drive“ automobilį, tik skaičiuojant kelionės kainą atsižvelkite į tai, kad šio automobilio, skirtingai nei „CityBee“ palikti Klaipėdoje ar Palangoje negalėsite. Jį reikės parvaryti atgal į sostinę.

Jeigu norėsite išsinuomoti šios įmonės „Peugeot 208“, mokėsite 25,99 euro už dieną ir papildomai 22 centus už kilometrą.

Pavyzdžiui, jeigu važiuojate vienos nakvynės poilsiui Palangoje, automobilį imate dienai ir kelionei pirmyn bei atgal prasuksite 800 kilometrų. Tokios kelionės kaina būtų apie 200 eurų.

Be dalijimosi automobiliais platformų galima ir paprasta trumpalaikė automobilių nuoma. Tokių automobilių galima rasti visoje Lietuvoje.

Automobilių nuomos kainos didžiausiuose šalies miestuose panašios. Prasideda nuo 12 eurų už parą. Galima rasti ir prabangių variantų, tačiau vidutiškai automobiliai nuomojami už 15–35 eurus už parą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.