Svarstoma galimybė atkurti traukinį tarp Vilniaus ir Rygos: galėtų atsirasti iki 2024 metų

„LTG Link“ ir Latvijos keleivių vežėjas „Pasazieru Vilcienvs“ pradėjo diskusijas dėl galimybės atnaujinti traukinio susisiekimą tarp Vilniaus ir Latvijos. Bendrovės „LTG Link“ vadovas tikisi, kad toks susisiekimas galėtų atsirasti iki 2024 metų.

„LTG Link“ ir Latvijos keleivių vežėjas „Pasazieru Vilcienvs“ pradėjo diskusijas dėl galimybės atnaujinti traukinio susisiekimą tarp Vilniaus ir Latvijos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„LTG Link“ ir Latvijos keleivių vežėjas „Pasazieru Vilcienvs“ pradėjo diskusijas dėl galimybės atnaujinti traukinio susisiekimą tarp Vilniaus ir Latvijos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aneta Kurowska

2023-04-27 11:50

„Vilnius-Ryga lėktuvu per 4 valandas. Kai kalbu apie keliones trukmę, kalbu apie visą kelionę – nuo miesto senamiesčio iki kito miesto senamiesčio. (…) Taigi, mano šios dienos tikslas – sujungti kaimynines sostines traukiniu, kurių kelionės trukmė būtų – tos pačios 4 valandos.

Tik jos būtų su ženkliai mažesniu kiekiu CO2 emisijos, patogesnės keliaujantiems ir tikrai pigesnės. Ar pavyks mums tai padaryti iki 2024 metų? Labai tuo tikiu“, – savo LinkedIn paskyroje rašė Linas Blaužys, „LTG Link“ bendrovės vadovas.

Informaciją apie vykstančias diskusijas tarp kaimyninių šalių patvirtino Kotryna Dzikaraitė, AB „Lietuvos geležinkeliai“ Komunikacijos partnerė.

„Šiuo metu keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ ir Latvijos keleivių vežėjas „Pasazieru Vilcienvs“ vykdo konsultacijas dėl galimybės atnaujinti susisiekimą tarp Lietuvos ir Latvijos sostinių.

Praėjusią savaitę bendrovių vadovai Rygoje susitiko aptarti galimų sprendimų, maršrutų ir kitų su šiuo projektu susijusių klausimų“, – sako bendrovės atstovė.

Abiejų bendrovių laukia ilgas kelių susitikimų ir konsultacijų kelias. Bendrovėms teks diskutuoti ne tik apie traukinio maršruto atkūrimą, bet ir padaryti kompromisų, atsižvelgti į dvišalius lūkesčius bei keleivių norus.

Sujungti Vilnių su Ryga „LTG Link“ nori dar prieš „Rail Baltica“ statybų pabaigos. Anksčiau bendrovė jau įgyvendino pirmą savo tikslą ir sujungė Lietuvos ir Lenkijos sostines.

Lenkijos, Lietuvos, Latvijos ir Estijos sostines 2026 metais planuojama sujungti greituoju traukiniu, nutiesus europinės vėžės geležinkelį „Rail Baltica“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.