Pajūrio svečiai netrukus pajus reikšmingus pokyčius: už paliktus automobilius šioje vietoje teks susimokėti

Jau pirmadienį pajūryje prasideda neoficialus vasaros sezonas. Gegužės 1-ąją, nedarbo dieną, prie jūros savo transportu važiuosiantys klaipėdiečiai ir atvykusieji iš toliau privalo nepamiršti apie parkavimo tvarkos pokyčius. Teks mokėti už automobilių palikimą pajūryje, o Klaipėdos centre ilgėja apmokestinamo parkavimo laikas.

Prie Olando Kepurės vairuotojams pinigines teks praverti plačiau.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Prie Olando Kepurės vairuotojams pinigines teks praverti plačiau.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Prie Olando Kepurės vairuotojams pinigines teks praverti plačiau.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Prie Olando Kepurės vairuotojams pinigines teks praverti plačiau.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Darius Čiužauskas

Apr 28, 2023, 3:53 PM

Didžiausius sezoninio parkavimo pokyčius pajus mėgstantieji pasivaikščioti pajūriu, kuris oficialiai priklauso Klaipėdos rajono teritorijai – prie Olando Kepurės ir Karklėje.

Reaguojant į Olando Kepurės populiarumą ir ne tik sausakimšas prie jos esančias automobilių stovėjimo aikšteles, bet ir mašinomis nustatytas pakeles, nuo gegužės čia palikti savo transporto priemones kainuos brangiausiai.

Ilginamas laikas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ informuoja, kad nuo pirmadienio vasaros sezonui apmokestinamas parkavimas pajūryje, o Klaipėdos miesto centre į vėlesnį vakarą nusitęsia apmokestinamo parkavimo laikas.

Nuo gegužės 1-osios iki rugsėjo 15 dienos rinkliavą privalu mokėti visame Klaipėdos miesto pajūryje – Melnragėje, Giruliuose ir Smiltynėje.

Apmokestinamas laikas Smiltynėje – nuo 8 val. iki 22 val., likusiame pajūryje – nuo 8 val. iki 20 val. Smiltynėje mokama Raudonosios zonos tarifu (12 min. – 0,30 Eur, 1 val. – 1,50 Eur).

Melnragėje ir Giruliuose galima rinktis stovėjimo vietą Geltonojoje (30 min. – 0,30 Eur, 1 val. – 0,60 Eur) arba Žaliojoje zonoje (1 val. – 0,30 Eur).

Klaipėdos centre apmokestinimo režimas keičiasi piliavietės aikštelėje ir Poilsio parko prieigose (Geltonoji zona), taip pat ir visoje Raudonojoje zonoje. Čia rinkliavą mokėti bus privaloma kiekvieną dieną nuo 8 iki 22 val.

Kainuos brangiau

Pasak „Klaipėdos keleivinio transporto“ direktoriaus Gintaro Neniškio, didžiausi pasikeitimai laukia uostamiesčio prieigose, Klaipėdos rajono teritorijoje.

„Klaipėdos miete yra du tarifai, o Klaipėdos rajone nuo gegužės mėnesio bus trys. Brangiausiai automobilį palikti kainuos prie Olando Kepurės. Toliau nuo jos bus pigiau.

Įvertinusi transporto srautus, naujus tarifus patvirtino Klaipėdos rajono savivaldybės taryba.

Visi puikiai žino, kaip sunku prie Olandos Kepurės rasti vietą mašinai palikti. Pastačius toliau ir pasivaikščiojus, bus pigiau. Labai logiškai nuspręsta“, – „Vakarų ekspresui“ sakė G. Neniškis.

Aikštelėje prie Olando Kepurės tarifas bus 1 Eur/val., prie „Žilvičio“ – 60 ct/val., kitose Karklės teritorijose – 30 ct/val.

Išsami informaciją apie apmokestintas teritorijas, tarifus, parkomatų žemėlapį yra pateikta čia.

Rinkliava pajūryje bus renkama iki rugsėjo 15 dienos.

Keičiasi tvarkaraščiai

„Klaipėdos keleivinis transportas“ padarė ir nedidelius pakeitimus Klaipėdoje bei priemiestyje kursuojančio viešojo transporto tvarkaraščiuose. Teigiama, kad juos padiktavo realios situacijos įvertinimas.

Nuo rytojaus (balandžio 29 dienos) keičiasi uostamiesčio 1, 2, 5, 12, 15, 19, M5 maršrutais važinėjančių autobusų tvarkaraščiai.

Išryškėjus sisteminiam vėlavimų Šilutės plente prie statomos estakados pobūdžiui, maršrutams tenka pridėti važiavimo laiko, kad autobusai patikimai laikytųsi grafiko.

Nuo gegužės 2 dienos nežymiai keičiasi 11 maršruto darbo dienų grafikai. O dar kitą savaitgalį, gegužės 6 ir 7 dienomis, maršrutas Nr. 11 dirbs specialiu Motinos dienos režimu. Kursuos keturi autobusai – du trumpi, du pailginti.

Priemiesčio maršrutuose nuo gegužės 2-osios darbo dienomis ankstinamas pirmasis maršruto Nr. 45 reisas į Svencelę. Siekiama, kad grįžtant į Klaipėdą autobusas į Priekulę atvažiuotų 6.30 val. – pusvalandžiu anksčiau nei dabar.

Šitas keitimas padarytas vietos bendruomenės atstovų pageidavimu, todėl tikimasi, kad paankstintas laikas pirmąjį reisą į Klaipėdą padarys dar populiaresnį.

Sykiu paankstintas ir antrasis maršruto ratas. Jis bus vykdomas tiesia trasa iki Drevernos, ir tik grįždamas Klaipėdos kryptimi autobusas užsuks į Venckus.

Nuo gegužės 6 dienos keičiasi ir maršrutinio taksi Nr. 31 tvarkaraštis. Dėl pasikeitusių skrydžių grafikų kai kuriuos reisus, buvusius iki Palangos oro uosto, trumpinama iki Palangos autobusų stoties.

Taip pat 14–15 val. ir 18–19 val. pridedamas papildomas važiavimas iki Palangos stoties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?