Išryškino kelininkų opiausias problemas: tarp jų – ne tik lėšų trūkumas

Penktadienį surengta AB Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) organizuota konferencija, kurioje buvo identifikuotos opiausios kelių sektoriaus problemos: dažnas prioritetų keitimasis, lėšų trūkumas ir rangovų riboti pajėgumai, nurodoma LAKD pranešime žiniasklaidai.

Lietuvos automobilių kelių direkcija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos automobilių kelių direkcija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2023, 3:44 PM

Pasak LAKD, spartesnį progresą stabdančios praeityje taikytos skirtingos technologijos keliams tiesti, vis labiau juntamas specialistų trūkumas – problemos, kurių taip pat nereikėtų pamiršti.

„Gali vardinti problemas, kurių kelių sektoriuje netrūksta. Arba susėsti prie stalo, pasiskirstyti atsakomybėmis ir pradėti jas spręsti. LAKD jau pradėti įgyvendinti pokyčiai, kurių dalis yra ir šis partnerystės renginys.

Tikiu, kad po šio susitikimo, kuriame galėjome dalintis žiniomis ir praktikomis, diskutuoti, kelti klausimus ir drauge ieškoti atsakymų, opiausių problemų sprendimo, mes galėsime geriau suprasti vieni kitus, atrasti naujų bendradarbiavimo galimybių, kartu dirbti efektyviau ir rezultatyviau, kuriant saugią, kokybišką ir patogią susisiekimo infrastruktūrą visiems gyventojams ir šalies svečiams“, – pabrėžė bendrovės generalinis direktorius Marius Švaikauskas.

Siekiant efektyviai įgyvendinti infrastruktūros, IT ir kitus veiklos pokyčius, pasak LAKD, šiuo metu įmonėje diegiamas projektinis valdymas, kuris taikomas strateginiams įmonės įgyvendinamiems projektams, o ateityje planuojama šį valdymą naudoti platesne apimtimi.

Kaip skelbiama pranešime, prioritetinis dėmesys skiriamas rizikų valdymo sistemos diegimui. Pastaroji sistema bus orientuota ne tik į vidinių procesų efektyvumo užtikrinimą, bet ir į bendradarbiavimo su partneriais, tiekėjais ir kitomis interesų grupėmis stiprinimą, vieningo partnerystės modelio kūrimą, kontrolės sistemų stiprinimą, teisinės bazės tobulinimą.

Dar viena renginyje pristatyta naujovė – LAKD perėjimas prie dinaminių pirkimų modelio. LAKD atstovai akcentavo, kad tikimasi, jog supaprastinant pirkimų procedūras, tačiau išlaikant kokybinius reikalavimus, bus praplėstos galimybės dalyvauti pirkimuose kuo daugiau tiekėjų, nurodoma pranešime žiniasklaidai.

„Mūsų artimiausio veiklos laikotarpio prioritetai – didesnis dėmesys planavimui, aiškių sutartinių sąlygų apsibrėžimas bei nuosekli sutarčių įgyvendinimo kontrolė, orientacija į rezultatą, o ne procesą.

Esminis tikslas – visų veiklos procesų efektyvumo ir skaidrumo didinimas, greita komunikacija, atliepianti klientų lūkesčius bei siekiant glaudesnio dialogo su rangovais, partneriais“, – akcentavo M. Švaikauskas.

LAKD yra atsakinga už valstybinės reikšmės kelių tinklą ir infrastruktūrą. Šiuo metu yra skaičiuojama kiek daugiau nei 21 tūkst. km valstybinės reikšmės kelių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.