LTG: vasarą vėl kursuos „Pajūrio ekspreso“ traukinių reisai

Keleivių vežimo traukiniais bendrovė „LTG Link“ septintą sezoną pradeda vykdyti jungtines savaitgalio keliones į šalies pajūrio kurortus. Šiemet „Pajūrio ekspreso“ reisai startuos birželio 2 d., nurodoma pranešime žiniasklaidai.

LTG: vasarą vėl kursuos „Pajūrio ekspreso“ traukinių reisai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
LTG: vasarą vėl kursuos „Pajūrio ekspreso“ traukinių reisai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
LTG: vasarą vėl kursuos „Pajūrio ekspreso“ traukinių reisai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
LTG: vasarą vėl kursuos „Pajūrio ekspreso“ traukinių reisai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 16, 2023, 2:04 PM

Kaip praneša „Lietuvos geležinkeliai“ (LTG), šiais metais jungtiniais traukinių ir specialių autobusų reisais vėl bus galima vykti tarp sostinės ir populiarių pajūrio kurortų: Palangos, Nidos, Preilos, Pervalkos bei Juodkrantės.

Keliaujantys į Palangą iš traukinio į specialų autobusą persės Kretingos geležinkelio stotyje, į Neringos miestelius – Klaipėdos geležinkelio stotyje, patikslina LTG.

„Šis vasaros maršrutas – mūsų vienas ryškiausių darnų judumą skatinančių projektų. Kasmet „Pajūrio ekspresas“ pritraukia vis daugiau tvariai keliauti ir atostogauti nusiteikusių žmonių – vien pernai jų srautai išaugo daugiau nei trečdaliu.

Pastebime, kad dalis keleivių šiais traukiniais keliauja kasmet po kelis kartus ir labiausiai vertina tai, kad atostogauti galima pradėti dar traukinyje – negaištant laiko spūstyse, degalinėse ar eilėse prie kelto.

Skaičiuojame, kad praėjusių metų sezonu jungtiniais traukinių ir autobusų reisais keliavę žmonės sutaupė apie 125 tonas CO2“, – sakė „LTG Link“ vadovas Linas Baužys.

Pasak LTG, pastaraisiais metais reisai į pajūrį populiarėja tarp studentų ir šeimų su mažais vaikais – praėjusiais metais buvo parduota 12 proc. daugiau studentiškų bilietų ir 22 proc. daugiau bilietų vaikams.

Kaip ir kasmet, traukiniuose bus galima rinktis sėdimas vietas su staliukais, kartu su savimi vežtis augintinius, dviračius, paspirtukus ar vėžimėlius, taip pat – didesnį bagažą, skelbiama pranešime.

Visą vasarą „Pajūrio ekspreso“ traukiniai iš Vilniaus išvyks penktadienių popietėmis 15 val. 36 min. ir šeštadienių rytais 9 val. Kelionės atgal bus vykdomos sekmadieniais: iš Nidos – 16 val., o iš Palangos – 18 val. 25 min. Traukinys į Vilnių sugrįš apie 23 val., pranešime nurodo LTG.

Anot LTG, tęstinio maršruto standartiniai antros klasės bilietas iki Palangos kainuos 27,20 eurus, iki Nidos – 28,30 eurus. Į bilieto kainą įskaičiuoti kelionės traukiniu, autobusu, keltu bei ekologijos mokesčiai Neringoje, tad keleiviams nereikia rūpintis papildomomis rinkliavomis, teigiama pranešime.

„Pajūrio ekspreso“ reisai keleivių lauks iki pat rugpjūčio 27 d., skelbia LTG.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.