Antradienį startavo iniciatyva dėl Europos sostinių sujungimo greitaisiais traukiniais

Antradienį Europos piliečių iniciatyvos dėl Europos sostinių sujungimo greitaisiais traukiniais koordinatoriai pradeda rinkti Europos Sąjungos valstybių narių piliečių parašus.

Antradienį startavo iniciatyva dėl Europos sostinių sujungimo greitaisiais traukiniais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Antradienį startavo iniciatyva dėl Europos sostinių sujungimo greitaisiais traukiniais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jadvyga Bieliavska

2023-05-30 15:09

Europos Komisija praneša, kad šių metų balandžio 18 d. įregistruota Europos piliečių iniciatyva „Sujunkime visas Europos sostines ir europiečius greitųjų traukinių tinklu“. Jos tikslas – visas Europos sostines sujungti greitųjų geležinkelių linijomis.

Kaip informuoja Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), iniciatyvos koordinatoriai ragina Europos Komisiją kuo greičiau pateikti pasiūlymą dėl teisiškai privalomo akto, kad būtų sukurtas Europos greitųjų traukinių tinklas. Tai reiškia, kad turi būti sujungti esami greitųjų geležinkelių tinklai ir nutiestos greitųjų geležinkelių linijos ten, kur jų dar nėra.

Tam, kad dėl šios Europos piliečių iniciatyvos būtų pradėtas ES politikos formavimas, reikia, kad ES piliečiai, gyvenantys bent 7 skirtingose valstybėse narėse, ir sulaukę amžiaus, nuo kurio galima balsuoti Europos Sąjungos Parlamento rinkimuose, per vienerius metus surinktų ne mažiau kaip vieną milijoną Europos Sąjungos piliečių parašų, palaikančių šią iniciatyvą.

Kiekvienoje iš 7 valstybių narių iniciatyvą turi pasirašyti tam tikras minimalus reglamente nustatytas piliečių skaičius. Kaip praneša VRK, jei iniciatyvos organizatoriai nuspręstų rinkti piliečių parašus Lietuvoje, jie turėtų surinkti mažiausiai 7 755 – tai yra minimalus mūsų šaliai numatytas pritarimo pareiškimų skaičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.