Kauno miestas stiprina susisiekimą su Kauno rajonu – daugiau viešojo transporto maršrutų ir autobusų

Nuo pirmadienio Kauno priemiesčiuose patogesnį susisiekimą užtikrina penki nauji ir trys prailginti „Kauno autobusų“ maršrutai, praneša miesto savivaldybė. Šių metų pradžioje dėl tokio sprendimo sutarė ir bendrą iniciatyvą parašais įtvirtino miesto ir rajono merai Visvaldas Matijošaitis bei Valerijus Makūnas.

Kauno miestas stiprina susisiekimą su Kauno rajonu – daugiau viešojo transporto maršrutų ir autobusų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno miestas stiprina susisiekimą su Kauno rajonu – daugiau viešojo transporto maršrutų ir autobusų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2023, 11:33 AM

„Kauno miesto ir rajono ryšys su kiekviena diena vis stiprėja. Gyventojai nuolat kursuoja tarp savivaldybių į darbus, mokslus ar tiesiog praleisti laisvalaikį, grįžta atgal į namus. Dėl to būtinas kuo patogesnis susisiekimas su priemiesčiu ir čia vien tik sutvarkytų gatvių nepakanka.

Svarbu, kad žmonės kelionėms dažniau rinktųsi ne nuosavus automobilius, o viešąjį transportą. Taip išvengsime papildomų spūsčių, o tuo pačiu ir prisidėsim prie švaresnės aplinkos bei oro. Visa tai ypač aktualu rytais ir vakarinio piko metu.

Nuo šios savaitės „Kauno autobusai“ pradėjo kursuoti į priemiesčius. Suplanuoti penki nauji ir trys prailginti maršrutai. Taigi mūsų bendradarbiavimas su Kauno rajonu tampa dar artimesnis. Pastaraisiais metais Kaunas padarė rekordines investicijas atnaujinant autobusų ir troleibusų parką.

Dabar jo vidutinis amžius yra vienas „jauniausių“ visoje Europoje. Be to, veikia moderni elektroninio bilieto sistema, fiksuojanti vis didesnius keleivių srautus. Džiugu, kad nuo šiol tuo galės naudotis ir rajono gyventojai“, – sakė V. Matijošaitis.

Nuo pirmadienio atnaujintais ir papildytais visuomeninio transporto maršrutais patogiai pasiekiamos ir šios gyvenvietės bei vietovės: Mastaičiai, Ringaudai, Neveronys, Voškonių, Kumpių ir Šilelio kaimai bei Karmėlavos kapinės.

Viešojo transporto tvarkaraščių pokyčiai pasitarnaus ir Kauno laisvajai ekonominei zonai (LEZ). Į Neveronis vieno maršruto reisai nukreipti per LEZ1 ir LEZ2 teritorijas bei Sergeičikų I ir II kaimus.

„Savivaldybių bendradarbiavimas ir šiandieninės naujovės yra darnaus judumo pamatas. Esame optimistiški, kad pokyčiai viešajame susisiekime, kurie yra kritiškai svarbūs dabartinių Kauno LEZ investuotojų darbuotojams ir potencialiems naujakuriams, ilgainiui atvers galimybes didesniam čia dirbančiųjų mobilumui“, – pridėjo V. Petružis.

Keleiviai, vykdami naujais bei prailgintais maršrutais, už keliones gali atsiskaityti mobiliąja programėle „Žiogas“ ir el. bilieto kortelėmis.

5 nauji autobusų maršrutai:

6B (Kauno pilis–Mastaičiai)

48B (Kaniūkai–Raudondvaris/Šilelis)

48C (Kaniūkai–Raudodvaris/Didvyriai)

69 (Kovo 11-osios g.–LEZ–Neveronys)

69B (Kovo 11-osios g.–Narėpai–Karmėlavos kapinės)

3 prailginti autobusų maršrutai:

18 (Geležinkelio stotis–VDU Žemės ūkio akademija–Ringaudai)

23 (Domeikava–Rokai/Voškoniai)

57G (Urmo turgus–Šilainiai/Kumpiai)

6B, 18, 23, 57G, 69 ir 69B maršrutus darbo dienomis aptarnaus dideli autobusai. Savaitgaliais, esant mažesniems keleivių srautams, kai kuriais maršrutais kursuos mažesnieji.

Be to, jau greitai į Kauno gatves išriedės dar 64 naujutėlaičiai „MAN Lions‘s City“ hibridiniai autobusai, varomi suspaustomis gamtinėmis dujomis ir elektra. Daugiau kaip trečdalis jų – triašiai, talpinantys apie 130 keleivių. Dalis naujų viešojo transporto priemonių veš keleivius ir numatytais priemiesčių maršrutais.

Nauji bei prailginti maršrutai iš Kauno į priemiesčius ir atgal startavo nuo birželio 19 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.