Nenuslėpė: senieji troleibusai Vilniaus gatvėmis rieda ir NATO viršūnių susitikimo metu

Rengiantis NATO viršūnių susitikimui Vilniuje miestas tvarkėsi ir gražinosi, pasirodė informacija, jog senieji troleibusai Vilniaus gatvėmis liepos 11–12 dienomis neriedės, tačiau antradienį buvo galima ne tik juos pastebėti, bet ir jais pasivažinėti. „Vilniaus viešojo transporto“ (VVT) atstovė tikina, kad buvo poreikis.

Senas troleibusas važinėja Vilniaus gatvėmis.<br>Skaitytojos nuotr.
Senas troleibusas važinėja Vilniaus gatvėmis.<br>Skaitytojos nuotr.
Senas troleibusas važinėja Vilniaus gatvėmis.<br>Skaitytojos nuotr.
Senas troleibusas važinėja Vilniaus gatvėmis.<br>Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 11, 2023, 2:49 PM, atnaujinta Jul 12, 2023, 8:38 AM

Žinia, kad senųjų čekoslovakiškų troleibusų Vilniaus gatvėse renginio menu neturėtų būti, apskriejo plačią auditoriją. Tuomet VVT teigė, esą turėtų užtekti naujųjų troleibusų, todėl senųjų gali ir neprireikti.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Adomas Bužinskas „Žinių radijo“ laidoje teigė, kad neleisti senų troleibusų į sostinės gatves buvo privačios įmonės iniciatyva, o savivaldybė tokio poreikio nebuvo pareiškusi.

VVT atstovė Goda Budreikaitė patikino, jog šiomis dienomis troleibusų reikės naudoti mažiau.

„NATO viršūnių susitikimo metu dėl įvestų eismo ribojimų viešojo transporto priemonių poreikis, įskaitant troleibusus, yra mažesnis – liepos 11–12 dienomis nekursuoja 3, 16, 18 ir 20 maršrutų troleibusai, dažniau važiuoja 7 maršruto troleibusai, kituose maršrutuose troleibusai kursuoja įprastai“, – teigia G.Budreikaitė.

Nepaisant to, antradienį Vilniaus gatvėse užfiksuoti senieji troleibusai, pasiteiravus, kodėl taip nutiko, VVT atstovė pranešė, jog atsirado poreikis.

„Siekiant užtikrinti komfortiškas keliones, į gatves visuomet pirmiausia išleidžiami naujesnių modelių troleibusai. Kaip ir buvo planuota bei skelbta anksčiau, esant poreikiui, į gatves išriedėjo ir seni troleibusai, todėl šiuo metu Vilniuje galima pamatyti kursuojančias ir senesnes transporto priemones“, – informuoja G.Budreikaitė.

Viešojo transporto keleiviai pastebi, jog dėl eismo ribojimų bei miesto svečių delegacijų judėjimo, kai kurie autobusai ar troleibusai šiek tiek vėluoja, todėl perspėja planuoti ir kelionei skirti kiek daugiau laiko nei įprastai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.