Keliaujančių traukiniais lauks naujovė – bilietą bus galima įsigyti kitaip

„Lietuvos geležinkelių“ grupės keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ 23-iose šalies geležinkelio stotyse diegs modernius bilietų pardavimo automatus (bilietomatus). Kaip praneša bendrovė, 33 bilietomatus už beveik 1,7 mln. eurų gamins viešąjį konkursą laimėjusios Lenkijos įmonės „Mera Systemy“ ir „Mera-Serwis“.

LTG Link“ 23-iose šalies geležinkelio stotyse diegs modernius bilietų pardavimo automatus (bilietomatus).<br>J.Stacevičiaus nuotr.
LTG Link“ 23-iose šalies geležinkelio stotyse diegs modernius bilietų pardavimo automatus (bilietomatus).<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-21 08:42

Planuojama, kad šiemet bus pradėti „LTG Link“ keleiviams skirtų modernių bilietomatų projektavimo, programavimo ir įrengimo darbai. Pirmieji bilietomatai turėtų pradėti veikti šių metų pabaigoje.

Anot „LTG Link“ vadovo Lino Baužio, įdiegus naujuosius bilietomatus, traukiniais keliaujantys žmonės galės patogiai ir savarankiškai įsigyti bilietus net 23-iose geležinkelio stotyse, o 9-iose iš jų galimybė įsigyti bilietus bus sukurta naujai.

„Besikeičiant keleivių poreikiams nuolat ieškome sprendimų, kurie leistų žmonėms planuoti keliones ir keliauti dar patogiau. Diegiame inovatyvius sprendimus tam, kad augiau kaip 20-yje pagrindinių šalies stočių bilietus galėtume pasiūlyti įsigyti dar greičiau ir paprasčiau: patogiu metu, be eilių ir vos 2–3 paspaudimais“, – sakė L. Baužys, pažymėdamas, kad naujieji bilietomatai bus pritaikyti ir žmonėms, turintiems individualių poreikių.

Anot jo, bilietomatų operacinės dalys (lietimui jautrūs ekranai ir atsiskaitymo įrenginiai) bus lengvai pasiekiamos žmonėms su ribotu judumu, regos negalią turintys keleiviai galės reguliuoti ekrano ryškumą, simbolių dydį, bilietomatais lietuvių kalba galės naudotis ir aklieji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?