Vilniaus rajono autobusų parkas sieks įsigyti ne mažiau 15 elektrinių autobusų

Vilniaus rajono savivaldybė praneša, SĮ „Vilniaus rajono autobusų parkas“ senas ir taršias keleivines transporto priemones keis varomomis elektra.

Vilniaus rajono autobusų parkas sieks įsigyti ne mažiau 15 elektrinių autobusų.<br>Vilniaus rajono savivaldybės nuotr.
Vilniaus rajono autobusų parkas sieks įsigyti ne mažiau 15 elektrinių autobusų.<br>Vilniaus rajono savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2023, 10:41 AM

Skelbiama, kad penktadienį vykusiame Vilniaus rajono savivaldybės tarybos posėdyje pritarta „Vilniaus rajono autobusų parkui“ teikti paraišką Susisiekimo ministerijos inicijuotame investiciniame projekte „Miesto ir priemiestinio viešojo transporto priemonių parko atnaujinimas, skatinant naudoti visai netaršias transporto priemones“.

Vilniaus rajono savivaldybė kartu su Vilniaus rajono autobusų parku planuoja įsigyti ne mažiau 15 elektrinių, netaršių transporto priemonių – elektra varomų autobusų, taip pat įrengti elektros krovimo stoteles.

Bendra projekto vertė siektų apie 5 mln. Eur. Šio projekto įgyvendinimui bus skirtos Europos Sąjungos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės lėšos.

„Džiaugiuosi šiuo sprendimu. Viešasis transportas turi būti patrauklus gyventojams, todėl investicijos į viešąjį transportą Vilniaus rajone yra būtinos. Šis projektas yra ne tik puiki galimybė Vilniaus rajono autobusų parkui atnaujinti savo turimas ir pasenusias transporto priemones į aplinkai draugiškesnes, bet ir rajono gyventojams, besinaudojantiems viešuoju transportu, užtikrinti patogias ir komfortiškas susisiekimo paslaugas. (...)“, – apie projekto naudą pasakoja Vilniaus rajono meras Robert Duchnevič.

Nurodoma, kad savivaldybė taip pat planuoja įsigyti devynis (7 naujus ir 2 naudotus) žemagrindžius M3 klasės autobusus, pritaikytus negalią turintiems keleiviams.

„Siekiame, kad kuo daugiau viešojo transporto priemonių būtų šiuolaikiškos, naujos kartos, patogios tiek gyventojams, tiek vairuotojams. Savivaldybė kasmet skiria lėšų autobusų parko transporto priemonių atnaujinimui.

2022 metais buvo įsigyta 20 (14 naujų ir 6 naudoti) Euro 5 ir Euro 6 standartų autobusų, tad šis projektas būtų tęsinys to, ką jau esame pradėję“, – sako Vilniaus rajono vicemerė dr. Danuta Narbut, kuruojanti viešojo transporto sritį.

Vilniaus rajono autobuso parką šiuo metu sudaro 71 transporto priemonė, eksploatuojamų autobusų vidutinis amžius – 8,1 metai.

SĮ „Vilniaus rajono autobusų parkas“ aptarnauja 8 priemiestinių maršrutų kryptis – Nemenčinės, Paberžės, Rukainių, Čekoniškių, Šumsko, Turgelių, Rudninkų bei maršrutą į Mažuosius Lygainius. 2022 m. pabaigos duomenimis, šiais maršrutais įmonė aptarnavo beveik 730 tūkst. keleivių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.