Kas antras elektriniu varikliu varomas automobilis rieda Kinijos keliais

​Daugiau kaip pusė visų pasaulyje naudojamų elektromobilių ir įkraunamų hibridinių elektromobilių rieda Kinijos keliais, rodo Štutgarto tyrimų instituto ZSW atlikta analizė.

Daugiau kaip pusė visų pasaulyje naudojamų elektromobilių ir įkraunamų hibridinių elektromobilių rieda Kinijos keliais.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau kaip pusė visų pasaulyje naudojamų elektromobilių ir įkraunamų hibridinių elektromobilių rieda Kinijos keliais.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Strimaitytė

2023-08-02 17:41, atnaujinta 2023-08-07 18:09

Šių transporto priemonių skaičius Kinijoje praėjusių metų pabaigoje išaugo iki 14,6 mln. Tai, anot ZSW, sudaro 53 proc. iš 27,7 mln. visame pasaulyje važinėjančių elektromobilių. Toliau rikiuojasi JAV (3,4 mln.), Vokietija (1,9 mln.), Prancūzija (1,1 mln.) ir Jungtinė Karalystė (1 mln.).

Ir Kinijos atotrūkis auga: pernai čia registruota 6,5 mln. elektromobilių ir įkraunamų hibridinių elektromobilių – tai atitinka 61 proc. pasaulyje naujai registruotų šios kategorijos transporto priemonių.

Ir čia antroje vietoje rikiuojasi JAV, kur registruota beveik milijonas elektriniu variklių varomų automobilių.

„Skaičiai vienareikšmiškai rodo, kad tvaraus judumo tendencija, nepaisant daugelio krizių 2022 m., toliau tęsėsi“, – sakė ZSW atstovas Andreas Püttneris. Spartų elektromobilių skaičiaus Kinijoje augimą praėjusiais metais jis argumentavo vyriausybės skatinimo priemonėmis ir ten santykinai žemomis elektromobilių kainomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.