Vilniaus rajono keliais važiuos dar 3 nauji autobusai

Vilniaus rajono savivaldybės autobusų parką pirmadienį pasiekė du nauji „ISUZU Novociti Life“ autobusai. Netrukus bus pristatytas ir trečias autobusas, kuris baigiamas ruošti gamykloje, praneša savivaldybė.

Vilniaus rajono keliais važiuos dar 3 nauji autobusai.<br>Vilniaus rajono savivaldybės nuotr.
Vilniaus rajono keliais važiuos dar 3 nauji autobusai.<br>Vilniaus rajono savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2023, 4:41 PM, atnaujinta Aug 7, 2023, 6:07 PM

„Viešasis transportas turi būti patrauklus gyventojams, todėl investicijos į viešąjį transportą Vilniaus rajone yra būtinos.

Turime atnaujinti pasenusias transporto priemones, kad rajono gyventojams, besinaudojantiems viešuoju transportu, užtikrintumėme patogias ir komfortiškas susisiekimo paslaugas“, – sako Vilniaus rajono meras Robert Duchnevič.

Skelbiama, kad nauji autobusai yra žemagrindžiai, su nuleidžiama platforma, kuri yra pritaikyta neįgaliesiems ir sunkiai judantiems asmenims.

Taip pat į autobusą patogu įvažiuoti ir tėvams su vaikiškais vežimėliais. Klimato kontrolės sistema užtikrins, kad žiemą salone būtų šilta, o vasarą – vėsiau. Juose sumontuotas vidaus degimo variklis atitinka Euro 6 emisijos standartą.

„Trijų autobusų kaina siekė virš 502 tūkst. Eur. Planuojama, kad nauji autobusai neužilgo išriedės į savo maršrutus ir keleiviai galės patogiai važiuoti Nemenčinės – Paberžės kryptimi. Nauji autobusai pakeis senus, parke naudojamus autobusus“, – džiaugsmo neslėpė SĮ „Vilniaus rajono autobusų parkas“ direktorius Darius Gasperovičius.

Nurodoma, kad šiemet Vilniaus rajono autobusų parkas, pasinaudojus ES finansavimu, sieks įsigyti ne mažiau 15 elektrinių autobusų.

Liepos 28 d. vykusiame Vilniaus rajono savivaldybės tarybos posėdyje pritarta paraiškos teikimui Susisiekimo ministerijos inicijuotame investiciniame projekte „Miesto ir priemiestinio viešojo transporto priemonių parko atnaujinimas, skatinant naudoti visai netaršias transporto priemones“. Bendra projekto vertė siektų apie 5 mln. Eur.

Vilniaus rajono autobuso parką, su naujai įsigytais autobusais, sudaro 74 transporto priemonės. SĮ „Vilniaus rajono autobusų parkas“ aptarnauja 8 priemiestinių maršrutų kryptis – Nemenčinės, Paberžės, Rukainių, Čekoniškių, Šumsko, Turgelių, Rudninkų bei maršrutą į Mažuosius Lygainius. 2022 m. pabaigos duomenimis, šiais maršrutais įmonė aptarnavo beveik 730 tūkst. keleivių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.