Banko kortelės autobusuose prigyja sunkiai: keleiviams patarė, ką reikėtų daryti

Uostamiestyje įsibėgėja vasaros pradžioje atsiradusi galimybė už kelionę viešuoju transportu atsiskaityti banko kortele. Tiesa, kai kuriems keleiviams atsiskaitant tokiu būdu nepavyksta išvengti nesklandumų.

Banko kortelės autobusuose prigyja sunkiai.<br>V.Jurevičienės/ „Vakarų ekspresas“ nuotr.
Banko kortelės autobusuose prigyja sunkiai.<br>V.Jurevičienės/ „Vakarų ekspresas“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gretė Ubartaitė

Aug 9, 2023, 10:30 AM

„Ta pačia kortele ir su ja susietu telefonu atsiskaitau visur – parduotuvėse, kavinėse, tačiau viešajame transporte vieną kartą atpažįsta atsiskaitymo būdą, kitą kartą – ne“, – „Vakarų ekspresui“ rašė klaipėdietis.

„Klaipėdos keleivinio transporto“ direktorius Gintaras Neniškis komentavo, kad tokie atvejai nėra dažni.

„Per porą bankinės kortelės veikimo mėnesių visais savo komunikacijos kanalais esame gavę keliolika įvairių pastebėjimų, daugiausiai jų buvo starto pradžioje.

Dažniausiai kortelėje nėra aktyvuotas bekontaktis atsiskaitymas, nėra leidimo e. komercijai (internetiniams mokėjimams), būna, kad glaudžiama piniginė su keliomis kortelėmis arba prie QR skaitytuvo“, – galimas nesklandumų priežastis vardijo G. Neniškis.

Priežasčių, kodėl ne visada pavyksta atsiskaityti su bankine kortele susietu aparatu, taip pat gana daug. Viena iš jų ta, jog nėra įjungtas NFC ryšys.

„Galimas variantas, kad telefono dėklas blokuoja RFID, telefono dėkle yra kelios kortelės, tokiu atveju komposteris kortelės nenuskaitys“, – kalbėjo G. Neniškis.

Visgi važiuojantiesiems reikėtų išlikti budriems, mat nė vienas iš šių pasiteisinimų nepadės išvengti keleivių kontrolės specialistų nemalonės.

„Turėti galiojantį bilietą yra keleivio pareiga“, – priminė G. Neniškis.

Pastebėjus, kad už kelionę nepavyko atsiskaityti elektroninėmis priemonėmis, privaloma bilietą įsigyti iš vairuotojo.

Populiariausia vandens autobusuose

Birželio pradžioje į atsiskaitymo už viešąjį transportą galimybių sąrašą įtraukus mokėjimus bankinėmis kortelėmis, tokiu būdu atsiskaityta už daugiau nei 26 tūkstančius kelionių, prie komposterių priglausta daugiau nei 11 tūkstančių kortelių.

„Vandens autobusuose apie 60 proc. kelionių apmokėtos banko kortele, tai beveik 3 000 kelionių. Miesto maršrutiniuose taksi liepą kas septintas keleivis vietoj popierinio bilieto pasinaudojo šiuo atsiskaitymo būdu“, – statistika pasidžiaugė G. Neniškis.

Tiesa, toks atsiskaitymo būdas vis dar nėra labai populiarus miesto autobusuose, popierinių bilietų sunaudojimas čia kol kas sumažėjo tik apie 3,5 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.