Nuo rugsėjo Marijampolės viešajame transporte pradės galioti elektroninis bilietas

Marijampolės savivaldybė informuoja, kad baigiama diegti viešojo transporto elektroninio bilieto sistema. Pasak savivaldybės, naujasis bilietas Marijampolės savivaldybės viešajame transporte pradės galioti nuo rugsėjo pradžios.

Nuo rugsėjo Marijampolės viešajame transporte pradės galioti elektroninis bilietas.<br>Marijampolės savivaldybės nuotr.
Nuo rugsėjo Marijampolės viešajame transporte pradės galioti elektroninis bilietas.<br>Marijampolės savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2023, 4:47 PM

Įsigyti naująją e. bilieto kortelę ir papildyti elektroninę piniginę nuo trečiadienio jau galima Marijampolės autobusų stotyje, o nuo pirmadienio tai padaryti bus galima visuose miesto autobusuose.

Vėliau visus su e. bilieto kortele susijusius veiksmus naudotojai galės atlikti ir interneto svetainėje, informuojama savivaldybės išplatintame pranešime.

Pasak savivaldybės, pirmosios 10 tūkst. e. bilieto kortelių keleiviams bus išdalintos nemokamai, jei keleivis papildys kortelę ne mažesne kaip 3 eurų suma.

Mokiniai, keliaudami viešuoju transportu, galės naudotis jau turima mokinio pažymėjimo kortele, anot savivaldybės, jokios papildomos el. bilieto kortelės jiems nereikės.

Pranešime nurodoma, kad mokiniai, kuriems nepriklauso nemokamas pavėžėjimas, taip pat galės naudotis savo mokinio pažymėjimu, tačiau tėvams reikės papildyti su mokinio pažymėjimu susietos el. piniginės sąskaitą.

Įdiegus naująjį elektroninį bilietą, marijampoliečiai galės įsigyti tiek vienkartinį, tiek pasirinktą terminuotą bilietą.

Kiekvienos keliones pradžioje įlipus į autobusą e. bilieto kortelė turės būti pažymėta priglaudžiant ją prie komposterio, o e. bilieto galiojimą kontrolierius patikrins priglaudęs kortelę prie kontrolės įrenginio.

Elektroninio bilieto sistema, savivaldybės teigimu, padės tobulinti viešojo transporto maršrutus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.