Automobilių detalėmis prekiaujančiai „Autobazar“ skyrė 46 tūkst. eurų baudą

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT), savo iniciatyva įvertinusi vartotojų skunduose nurodytas aplinkybes dėl UAB „Autobazar“ vykdomos veiklos, nustatė, jog bendrovė pažeidė Nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo reikalavimus. Už tai bendrovei skirta 45 624 eurų bauda.

Automobilių detalėmis prekiaujančiai „Autobazar“ skyrė 46 tūkst. eurų baudą.<br>Asociatyvi Nina Mercado/Unsplash nuotr.
Automobilių detalėmis prekiaujančiai „Autobazar“ skyrė 46 tūkst. eurų baudą.<br>Asociatyvi Nina Mercado/Unsplash nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2023, 2:37 PM

VVTAT praneša nustačiusi, jog UAB „Autobazar“ nepateikė teisingos ir išsamios informacijos apie siūlomas įsigyti automobilių detales arba nenurodė jų defektų. Vartotojai, užsisakę prekes, gavo jas surūdijusias, subraižytas, be tam tikrų dalių arba turinčias mechaninių pažeidimų ir kt.

Tais atvejais, kai nebuvo galimybės įvykdyti vartotojų užsakymų, bendrovė nepateikė alternatyvių pasiūlymų arba pritaikė asortimento papildymo mokestį, apie tai iš anksto tinkamai neinformavusi vartotojų.

Nustatyta, kad dėl UAB „Autobazar“ vykdomos veiklos, susijusios su elektroninėje parduotuvėje www.srotas24.lt skelbiama informacija, taip pat nekokybiškų ar aprašymų neatitinkančių prekių pristatymo nuo pernai rugsėjo iki šių metų liepos pabaigos gauta per 50 vartotojų skundų.

Detalių ar kitų įrenginių automobiliams ieškantiems vartotojams aiški ir neklaidinanti informacija apie prekių savybes ir būklę, įskaitant pritaikomumą jų turimam automobilio modeliui, yra vienas iš svarbiausių veiksnių, lemiančių jų apsisprendimą.

Nesąžiningi „Autobazar“ veiksmai klaidinančios informacijos pateikimas bei esminės informacijos neatskleidimas – suklaidino vartotojus. VVTAT konstatavo, jog tokia verslo praktika negali būti vertinama kaip tinkama verslo praktika.

Atsižvelgdama į minėtus įstatymo pažeidimus, aplinkybes ir vadovaudamasi teisingumo ir protingumo kriterijais, VVTAT skyrė UAB „Autobazar“ 45 624 eurų baudą.

Nutarimas per 30 kalendorinių dienų nuo nutarimo priėmimo dienos gali būti apskųstas teismui Administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.