Latvija ruošia naują ginklą prieš rusiškų ir baltarusiškų numerių automobilius: pasirinkimai – trys

Latvijos valdžia ruošiasi žengti dar vieną griežtą žingsnį dėl Rusijoje ir Baltarusijoje registruotų automobilių. Tarp šalių, kurios neįsileidžia Rusijoje registruotų automobilių esanti Latvija, dabar svarsto iš viso iš šalies pašalinti visus rusiškus ar baltarusiškus numerius turinčius automobilius.

Rusiški automobiliai „Lada“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rusiški automobiliai „Lada“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-22 21:17, atnaujinta 2023-09-22 21:27

Apie tai paskelbė Latvijos teisingumo ministrė Inese Libina-Egnere.

Jeigu įstatymo pataisa bus patvirtinta, per tris mėnesius automobiliai turės arba palikti Latviją, arba perregistruoti Latvijoje.

Jeigu nebus įgyvendinti šie pasirinkimai – automobiliai bus konfiskuojami. Pasak delfi.lv, Latvijos teisingumo ministerija svarsto konfiskuotus automobilius dovanoti Ukrainai.

Be Latvijos automobilių su rusiškais numeriais neįsileidžia Estija, Lenkija, Suomija ir Lietuva. Kaip rašo „Kyiv Independent“, tokius žingsnius planuoja ir Norvegija.

Latvija jau yra priėmusi įstatymo pataisą, pagal kurią šalyje gyvenantys Rusijos piliečiams taikomos griežtesnės rezidavimo taisyklės. Norėdami toliau gyventi Latvijoje jie turi kreiptis dėl leidimų nuolat gyventi Latvijoje, daugeliu atvejų jiems tenka įrodyti pakankamas latvių kalbos žinias.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.