To Lietuva gali tik pavydėti: Prancūzijoje degalai bus pardavinėjami už savikainą

Du didžiausi Prancūzijos prekybos centrai pareiškė, kad degalus pardavinės už savikainą, siekdami pagelbėti žmonėms ir sumažinti jų pragyvenimo išlaidas, rašo bbc.com.

Du didžiausi Prancūzijos prekybos centrai pareiškė, kad degalus pardavinės už savikainą.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Du didžiausi Prancūzijos prekybos centrai pareiškė, kad degalus pardavinės už savikainą.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2023, 6:29 PM

„Carrefour“ ir „E.Leclerc“ tokį žingsnį žengė prieš Vyriausybės ir degalų mažmenininkų susitikimą.

„E.Leclerc“ jau vieną vasaros savaitgalį pardavinėjo degalus už savikainą, o šįkart nusprendė tai tęsti savaitę, pradedant nuo šio penktadienio.

Tuo metu „Carrefour“ tai vykdys iki metų pabaigos.

Ketvirta pagal dydį Prancūzijos prekybos centrų grupė „Systeme U“ teigė degalus pardavinėsianti tik nuo spalio ir tik kai kuriais savaitgaliais, mat negali sau leisti to daryti kasdien. Jos generalinis direktorius Dominique‘as Schelcheris sakė, kad degalų marža siekia vidutiniškai apie 2 euro centus už litrą.

Savaitgalį net pats Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pareiškė, jog susitiks su degalų pramonės atstovais ir paprašys jų parduoti degalus už savikainą. Taip pat teigė pasirūpinsiąs, jog skurdžiausiai gyvenantiems darbuotojams, kurie į darbą važinėja automobiliu, būtų skiriamos 100 eurų subsidijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.