Seimas linkęs pritarti, kad vairuotojų kvalifikacijos kortelės būtų išduodamos nuo kitų metų liepos 1 d.

Antradienį Seime po svarstymo pritarta Vidaus reikalų ministerijos (VRM) siūlymui nustatyti vairuotojų kvalifikacijos kortelių išdavimo terminą nuo 2024 m. liepos 1 d. Tam rugpjūčio mėnesį pritarė Vyriausybė.

Vilkikai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilkikai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2023, 5:24 PM

VRM siūlymui buvo pritarta bendru sutarimu. Taip pat parlamentaras pritarė, kad siūlymas būtų svarstomas skubos tvarka.

2022 m. buvo nustatyta „vairuotojo kvalifikacijos kortelės“ sąvoka bei įtvirtintos nuostatos, kad sunkiasvorių transporto priemonių vairuotojams, kurie verčiasi komerciniu krovinių arba keleivių vežimu ir kurių vairuotojo pažymėjime neįrašytas vairuotojo kompetenciją patvirtinantis ES kodas, tikrinančio pareigūno reikalavimu pateikti vairuotojo liudijimą arba vairuotojo kvalifikacijos kortelę.

Buvo numatyta, kad vairuotojo kvalifikacijos korteles „Regitra“ išduoda nuo 2023 m. lapkričio 1 d. Tačiau įmonė sutartį su pirkimą laimėjusiu dalyviu sudarė tik 2023 m. balandžio 22 d., tiekėjas, su kuriuo buvo sudaryta sutartis, vairuotojo kortelių blankus pagaminti ir pristatyti gali tik po 8 mėnesių po užsakymo gavimo dienos.

Tad, atsižvelgiant į faktines aplinkybes, realus vairuotojų kvalifikacijos kortelių išdavimas galimas nuo 2024 m. liepos 1 d.

Įstatymui įgyvendinti valstybės, savivaldybių biudžetų ar kitų valstybės fondų lėšų neprireiks. Visus su įstatymo projekto įgyvendinimu susijusius kaštus „Regitra“ padengs iš įmonės lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.