Ukraina tvirtina laukianti oficialių reikalavimų iš protestuojančių Lenkijos sunkvežimių vairuotojų

Ukraina antradienį pareiškė, kad dar nesulaukė jokių oficialių reikalavimų iš Lenkijos transporto įmonių, kurios užblokavo tris svarbius pasienio perėjimo punktus, tokiu būdu protestuodamos prieš, jų teigimu, nesąžiningą karo draskomos šalies bendrovių konkurenciją.

Ukraina tvirtina laukianti oficialių reikalavimų iš protestuojančių Lenkijos sunkvežimių vairuotojų.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Ukraina tvirtina laukianti oficialių reikalavimų iš protestuojančių Lenkijos sunkvežimių vairuotojų.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė

Nov 7, 2023, 2:22 PM

Prasidėjus Rusijos visapusiškai invazijai į Ukrainą, Europos Sąjunga (ES) panaikino Ukrainos transporto kompanijoms taikytą leidimų įvažiuoti į bloką sistemą. Pasak Lenkijos vežėjų, šis sprendimas davė pradžią konkurentų antplūdžiui, o tai sudavė smūgį jų gaunamoms pajamoms.

„Oficialūs Lenkijos vežėjų reikalavimai kol kas nebuvo perduoti kuriam nors Ukrainos pusės atstovui“, – pareiškė Ukrainos rekonstrukcijos ministerija. Ji nurodė suprantanti, kad lenkų vežėjai norėtų grįžti prie atskirų leidimų Ukrainos sunkvežimiams sistemos, tačiau apie tai sužinojusi žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose. Ministerija pridūrė, kad bus erdvės „konstruktyviam dialogui“, jei Lenkijos partneriai užims „oficialią ir pagrįstą poziciją“.

Be leidimų įvažiuoti į ES grąžinimo, lenkų sunkvežimių vairuotojai taip pat kritikuoja ilgas procedūras grįžtant į Lenkiją iš Ukrainos.

Ukraina pažymėjo, kad naujasis protestas kenkia abiem šalims.

Lenkija yra viena ištikimiausių Ukrainos rėmėjų šios kare su Rusija. Varšuva yra perdavusi ginkluotės ir priėmusi daugybę pabėgėlių. Tačiau pastaraisiais mėnesiais abiejų šalių santykius apkartino keletas ginčų, įskaitant konfliktą, susijusį su ukrainietiškų grūdų eksportu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.