Lietuviai laukia kelionės į Rygą: per dvi dienas išgraibstė beveik 1,8 tūkst. bilietų

Keleivių vežimo bendrovei „LTG Link“ pristačius naują kelionių kryptį į kaimyninės Latvijos sostinę, lietuviai suskubo suplanuoti Naujųjų metų savaitgalį kaimyninėje šalyje. Bendrovės duomenimis, vos per dvi dienas traukinių entuziastai įsigijo beveik 1,8 tūkst. maršruto Vilnius-Ryga traukinio bilietų.

Bendrovės duomenimis, vos per dvi dienas traukinių entuziastai įsigijo beveik 1,8 tūkst. maršruto Vilnius-Ryga traukinio bilietų.<br>„Lietuvos geležinkeliai“ nuotr.
Bendrovės duomenimis, vos per dvi dienas traukinių entuziastai įsigijo beveik 1,8 tūkst. maršruto Vilnius-Ryga traukinio bilietų.<br>„Lietuvos geležinkeliai“ nuotr.
Standartinis traukinio bilietas tarp sostinių kainuos 24 eurus.<br>„Lietuvos geležinkeliai“ nuotr.
Standartinis traukinio bilietas tarp sostinių kainuos 24 eurus.<br>„Lietuvos geležinkeliai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-12-20 16:51

„Gruodžio 27 d. išvyks pirmasis traukinys į Rygą. Susidomėjimas nauja tvaria jungtimi jau viršijo mūsų lūkesčius – išpirkti beveik visi traukinio bilietai iki pat gruodžio 31 d.  Skaičiuojame, kad vos per dvi paras keleiviai spėjo įsigyti beveik 1,8 tūkst. traukinio į kaimyninę sostinę bilietų, t. y. per šį laiką užsipildė daugiau kaip 12 traukinių.

Traukiniai kursuos kasdien, todėl norintiems dar spėti išbandyti naują maršrutą kalėdiniu laikotarpiu patariame rinktis keliones pirmąją sausio savaitę, kai dar tęsiasi mokinių atostogos, bilietų pasirinkimas kol kas platus“, – teigia Gediminas Šečkus, „LTG Link“ laikinasis vadovas.

Kelionė į Rygą traukiniu visomis dienomis kainuos tiek pat – standartinio bilieto kaina sieks 24 Eur, pirmos klasės – 34 EUR. Planuojama, kad iki pat sausio 7 d. imtinai į Latvija vykstančius keleivius gali nustebinti burgundiškai dekoruotas ir retro dvasia alsuojantis kalėdinis traukinys. Bilietai į išpuoštą vagoną taip pat kainuoja įprastai – tereikia pasirinkti vietas antrame vagone.

Populiarumu šiemet nedaug nusileidžia ir tarptautinis jungtinis maršrutas Vilnius-Varšuva-Krokuva. Nuo gruodžio 10 d. įsigaliojus naujam metiniam traukinių tvarkaraščiui, vykti šiuo maršrutu tapo dar patogiau – kelionės trukmė sutrumpėjo nuo 12 iki 27 min., priklausomai nuo krypties. Bilietai į kaimyninę sostinę kainuoja tiek pat, kiek ir praėjusiais metais – 25 Eur.

„Pastebime, kad pastarosiomis dienomis „LTG Link“ kanaluose išpirkti paskutiniai Naujųjų metų laikotarpio bilietai į Varšuvą. Laivų vietų liko tik gruodžio 31 d. reise, o sutikus Naujuosius metus Varšuvoje į Lietuvą galima grįžti sausio 1 d. ar 3 d. traukiniu. Sausio antrosios metų dienos traukinio bilietai jau yra išpirkti. Gruodžio 29 ir 30 d. pilnas traukinys kursuos ir iš Varšuvos į Vilnių“, – dalinasi G.Šečkus.

Tikimasi, kad 2024 m. tarptautiniais traukinių maršrutais aktyviai naudosis ir Lenkijos bei Latvijos gyventojai, keliaujantys į Vilnių. Apgyvendinimo statistika rodo, kad per dešimt šių metų mėnesių sostinėje jau apsilankė apie 90 000 turistų iš Lenkijos ir apie 40 000 turistų iš Latvijos, atvykstantys įvairiais būdais.  

„Eurail“ kelionių pasas galioja visuose „LTG Link“ maršrutuose, kai kuriuose yra taikomas vietos rezervavimo mokestis, tad šių bilietų turėtojai taip pat galės keliauti tiek tarp Lietuvos ir Latvijos, tiek tarp Lietuvos ir Varšuvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.