Po renginio Aldona su sūnumi lieja apmaudą: „Mokame pinigus už stovėjimą ir dar turime gaišti laiką“

Po renginių „Avia Solutions Group“ arenoje aikštelėje V.Gerulaičio gatvėje automobilius pasistatę vilniečiai kaskart įsitikina – išvažiuoti iš čia nėra taip paprasta.

V.Gerulaičio gatvėje esančioje aikštelėje daugiausia gali tilpti 169 automobiliai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Gerulaičio gatvėje esančioje aikštelėje daugiausia gali tilpti 169 automobiliai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-25 11:25

Į renginį arenoje neseniai atvažiavusi vilnietė Aldona su sūnumi tarėsi, kur geriau palikti automobilį – prie gatvės ar aikštelėje.

Tačiau šalikelėse jau buvo pristatyta transporto priemonių, tad jie nusprendė, kad geriau bus mašiną pastatyti aikštelėje.

Užtruko virš valandos

„Dabar prie arenos visur yra žalioji zona, tad nėra skirtumo, kur automobilis stovės, mokėti vis tiek reikės“, – paaiškino vilnietė.

Tačiau po renginio Aldonos su sūnumi aikštelėje laukė baisi netvarka. Susimokėti už stovėjimą iš karto pavykdavo ne visiems vairuotojams, prie užkardo vis įstrigdavo automobiliai, nes vairuotojai per nustatytą laiką dėl grūsties nespėdavo iš jos išvažiuoti.

Dar ilgesnė bandančių išvažiuoti automobilių eilė išsirikiavo, kai prie užkardo sustojo mašina, kurios numerio įranga nepajėgė nuskenuoti.

Aldonos skaičiavimu, nuo renginio pabaigos iki to laiko, kai išvažiavo iš aikštelės, prabėgo daugiau nei valanda.

„Spėju, kad tokia netvarka po renginių šioje aikštelėje – ne pirmą kartą. Mokame pinigus už stovėjimą ir dar turime gaišti laiką“, – liejo apmaudą vilnietė.

Pokyčiai – ateityje

Įmonės „Susisiekimo paslaugos“ atstovė Greta Vasiliauskaitė patvirtino, kad aikštelė V.Gerulaičio gatvėje intensyviausiai naudojama renginių metu: „Natūralu, kad esant maksimaliam užimtumui išvažiuoti iš aikštelės užtrunka daugiau laiko – mat ta pačia išvažiavimo kryptimi važiuoja visi automobiliai.“

Anot jos, sunkumų išvažiuoti pasitaiko ir dėl neteisingai nuskaitytų mašinų valstybinių numerių, kurie įvažiavimo metu buvo apsinešę purvu, o žiemą – apsnigti.

Tačiau „Susisiekimo paslaugos“ papildomai automobilių pralaidumo kol kas neketina didinti, nes įprastai aikštelė naudojama mažesniu intensyvumu, čia stato automobilius tik verslo centrų darbuotojai ir gyventojai.

Vis dėlto G.Vasiliauskaitė pridūrė, kad ateityje pokyčiai galimi.

Siūlo naudotis programėle

Šioje aikštelėje dėl jos specifikos taikomas dvigubai ilgesnis išvažiavimo laikas – ne 15, o 30 minučių.

Kaip aikštelę administruojanti įmonė elgiasi tokiu atveju, jeigu automobilis nespėja išvažiuoti ir per 30 minučių?

G.Vasiliauskaitė atsakė, kad vėluojantys išvažiuoti automobiliai nėra išleidžiami, o vairuotojai turi sumokėti už likusį stovėjimo laiką. Ji patarė už stovėjimą mokėti ne kasoje, o naudojantis programėle „m.Parking“, kai mokėjimas atliekamas išvažiuojant iš aikštelės.

„Taip pat norėtume atkreipti vairuotojų dėmesį ir dar kartą priminti, kad valstybiniai numeriai turi būti švarūs. Įvažiuojant į aikštelę švieslentė rodo, koks numeris nuskaitytas. Jei vairuotojas pastebi neteisingą numerį, prieš įvažiuojant į aikštelę rekomenduojame įsitikinti, ar mašinos valstybiniai numeriai yra švarūs“, – sakė „Susisiekimo paslaugų“ atstovė.

V.Gerulaičio gatvės aikštelėje statomų automobilių skaičius priklauso nuo renginio. Daugiausia jų gali tilpti 169.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.