Už vairavimą išgėrus nubausta Seimo narė kaltino gudobelių antpilą

Pastaruoju metu nelaimės persekioja Seimo narę 64 metų kaunietę Vincę Vaidevutę Margevičienę – mirė sutuoktinis, politikė nualpo Seimo salėje, o prieš kelias dienas buvo nubausta už vairavimą išgėrus, rašo „Lietuvos rytas”.

V. V. Margevičienė seniai skundžiasi dėl silpnos širdies, todėl visada rankinėje turi vaistų, širdį stiprinančių lašų.<br>P. Lileikio nuotrauka iš archyvo
V. V. Margevičienė seniai skundžiasi dėl silpnos širdies, todėl visada rankinėje turi vaistų, širdį stiprinančių lašų.<br>P. Lileikio nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jun 4, 2013, 7:24 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:52 PM

„Gyvenime nutinka įvairių dalykų”, – vakar „Lietuvos rytui” kalbėjo šiuo metu ligoninėje dėl širdies ritmo sutrikimo tebegydoma konservatorė V. V. Margevičienė, kuri yra Seimo Narkomanijos ir alkoholizmo prevencijos komisijos pirmininko pavaduotoja.

Šios politikės vairuojamą „Mitsubishi” patruliai sustabdė balandžio 10-ąją Kaišiadorių rajone, netoli Žiežmarių.

Pareigūnai iškart pasiūlė patikrinti blaivumą. Moteris sutiko, o alkoholio tikrintuvas užfiksavo 0,61 promilės. Tai lengvas girtumo laipsnis.

Išgėrė gudobelių antpilo

„Neįsivaizduoju, kodėl mane sustabdė, nes nepadariau jokio pažeidimo”, – prisiminė jau trečią kadenciją iš eilės į Seimą renkama kaunietė.

Administracinių teisės pažeidimų protokolas atsidūrė Kaišiadorių rajono apylinkės teisme.

Jis parlamentarei skyrė 1000 litų baudą ir atėmė teisę metus sėsti prie automobilio vairo.

V. V. Margevičienė seniai skundžiasi dėl silpnos širdies, todėl visada rankinėje turi vaistų, širdį stiprinančių lašų.

Politikė „Lietuvos rytui” sakė tą dieną niekur neketinusi važiuoti, todėl ir išgėrusi gudobelių antpilo, kurio sudėtyje yra alkoholio.

Patikrinimo rezultatas esą galėjo būti visai kitoks lašus užgėrus vandeniu.

„Bet paskambino duktė ir pranešė, kad smarkiai pablogėjo mano vyro būklė, todėl išvykau į Kauną”, – pasakojo parlamentarė.

Sprendimą žada skųsti

Teisme V. V. Margevičienė išdėstė visas aplinkybes ir net pristatė pažymą, kad po poros savaičių mirė vyras.

Tačiau teisėja jokių argumentų nepaisė – skyrė mažiausią nuobaudą, tačiau nepaliko teisės sėsti prie automobilio vairo.

Būtent pastaroji bausmė politikei kelia daugiausia nepatogumų, nes jai tenka darbo reikalais daug važinėti po visą šalį.

„Turbūt tokios griežtos bausmės nusipelniau, nes esu Seimo narė”, – svarstė V. V. Margevičienė. Ji sakė būtinai skųsianti Kaišiadorių rajono apylinkės teismo sprendimą.

Nuo 1984 metų vairuotojo pažymėjimą turinti kaunietė tikino visada vairuojanti saugiai ir atidžiai.

Seimo narė meluoja?

Šiais politikės žodžiais suabejojo garsus teisėjas Audrius Cininas. Jis savo bloge paskelbė, kad geriant gudobelių ekstraktą nedideliais kiekiais vairuoti automobilį galima. 

"Dėl mano nagrinėjamos administracinės bylos teko giliau pasidomėti šiuo vaistu ir kaip tam tikras jų ekspertas turėčiau pasakyti, kad toks neblaivumo pateisinimas atrodo mažai tikėtinas. Standartinis gudobelių ekstrakto buteliukas yra 25 ml talpos, jame yra 55 proc. etilo, arba apie 14 ml gryno alkoholio. Tam, kad alkoholio koncentracija kraujyje viršytų leistiną 0,4 proc. koncentraciją, vidutinio amžiaus ir vidutinio sudėjimo vyras turėtų vienu ypu išgerti 6 šio vaisto buteliukus, o moteris- 4 buteliukus. Norėčiau pamatyti žmogų, tokiais kiekiais vartojantį gudobelių ekstraktą", - tokį komentarą antradienį viešai internete paskelbė teisėjas. 

Dar reikės pasigydyti

Gegužės 23-iąją V. V. Margevičienė nualpo tiesiog Seimo salėje ir greitosios pagalbos automobiliu buvo išvežta į ligoninę.

Medikai nustatė, kad sutriko širdies ritmas.

Politikė džiaugėsi, kad dabar sveikata pagerėjo. Šį ketvirtadienį ji turėtų išeiti iš ligoninės, tačiau gydymą tęs reabilitacijoje.

Sąrašas ilgėja

* V. V. Margevičienė – ne pirmoji konservatorių atstovė, įkliuvusi neblaivi prie automobilio vairo.

* 2008-aisiais prie vairo sulaikytam Egidijui Vareikiui nustatytas 1,37 promilės girtumas.

* Šiemet gegužės 5-osios naktį šis parlamentaras, vadovaujantis Seimo Maldos parlamentinei grupei, vėl „sužibėjo” savo namuose girtas sumušęs žmoną.

* 2009-ųjų gegužę neblaivus prie vairo sėdo ir konservatorius Arvydas Vidžiūnas. Jam policijos pareigūnai nustatė 0,83 promilės girtumą.

* Seimo narys neneigė išlenkęs porą taurių vyno, tačiau teismas jo nenubaudė dėl padarytų pažeidimų nustatant girtumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.