Pareigūnus „Via Baltica“ kelyje nustebino profesionalai

Kelias „Via Baltica" – vienas avaringiausių visoje šalyje, todėl ir dėmesys jam yra išskirtinis. Čia nuolat vykdomos policinės priemonės, kurių metu išaiškinami vairuotojai, pažeidę Kelių eismo taisykles.

Patikrinimo rezultatai pareigūnus nustebino - net penki vilikų vairuotojai važiavo vartoję alkoholio.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Patikrinimo rezultatai pareigūnus nustebino - net penki vilikų vairuotojai važiavo vartoję alkoholio.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-08-04 15:57, atnaujinta 2018-02-11 13:27

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos skyriaus pareigūnai rugpjūčio 4-osios rytą, nuo 7 val. vėl organizavo policinę priemonę. Vykdyta intensyvi transporto priemonių, jų vairuotojų, keleivių, vežamų krovinių kontrolė.

Pagrindinis dėmesys skirtas vairuotojų blaivumui tikrinti, pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolei, be to, buvo tikrinama ir transporto priemonių techninė būklė, ar krovininių transporto priemonių vairuotojai laikosi vairavimo ir poilsio režimo, kitų Kelių eismo taisyklių reikalavimų.

Kelių policijos skyriaus pareigūnai patikrino 262 vairuotojus. Nors tokios akcijos kelyje „Via Baltica" vykdomos kelis kartus per savaitę, tačiau ir šįkart rezultatas nustebino - nustatyti 5 vairuotojai, kurie ryžosi sėsti už automobilio vairo vartoję alkoholio.

Visi apsvaigę vairuotojai vairavo krovinines transporto priemones. Lengvas girtumo laipsnis nustatytas Lenkijos ir Lietuvos piliečiams, jie į alkotesterius įpūtė po 0,67 ir 0,57 prom. alkoholio. Dar vienam lietuviui nustatytas 0,34 promilių girtumas.

Dviem vairuotojams, kurie iš vakaro malšino troškulį gerdami alų, pasisekė labiau - jie į alkotesterius įpūtė leistinas normas, tai yra 0,19 ir 0,13 prom. alkoholio, ir kelionę tęsė toliau.

Žvelgiant į tokių akcijų rezultatus matosi, kad vairuotojai, o ypač krovinių automobilių, sėdasi už vairo būdami neblaivūs, nors toks jų pasivažinėjimas neretai kainuoja darbą, nuolatinio atlyginimo praradimą ir riziką, kad būsimas darbdavys jau nebenorės priimti į darbą darbuotojo, kuris pasielgė neatsakingai - sėdo už vairo būdamas neblaivūs.

Tokie vairuotojai rizikuoja ne tik savo, bet ir kitų žmonių sveikata ir gyvybėmis.

Kelių policija užtikrino, kad šiame kelyje sustiprintos kontrolės priemonės bus vykdomos nuolat.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.