Girtas, greitas, įsiutęs 16-metis vairuotojas: „Be tėvų nepūsiu“

„Aš žinau savo teises, esu nepilnametis, man nieko nebus, fotografuoti manęs negalima, tuoj iš kojos į kamerą užvažiuosiu ir be tėvų į alkotesterį nepūsiu. Nepūsiu, ir viskas“, – 3 val. nakties prieš policininkus it povas pūtėsi, kaip įtariama, neblaivus prie vairo be jokių dokumentų naktį Vilniuje įkliuvęs šešiolikmetis ir atkišo į priekį didįjį pirštą.

Įkliuvęs nepilnametis buvo įžūlus, tačiau į alkoholio matuoklį pūsti be tėvų priežiūros atsisakė.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Įkliuvęs nepilnametis buvo įžūlus, tačiau į alkoholio matuoklį pūsti be tėvų priežiūros atsisakė.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Apr 25, 2015, 12:39 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 10:27 PM

Vaikinas įkliuvo per sostinės kelių policijos pareigūnų surengtą reidą, skirtą girtų ir apsvaigusių nuo narkotikų vairuotojų paieškai. Iš šalies atrodė, kad iš pradžių jis tarsi nematė T.Narbuto g. išsirikiavusių pareigūnų bei ženklų „Stop kontrolė“ ir nė nemanė nukelti kojos nuo savo automobilio „Ford“ greičio pedalo.

Nepaisant to, Vilniaus kelių policininkams automobilį pavyko sustabdyti. Vos atidarius automobilio dureles pareigūnams tapo aišku, kodėl vairuotojas jų nepastebėjo, – iš salono tvokstelėjo alkoholio kvapas.

„Aš nepilnametis, man nieko nepadarysite“, – išlipęs iš mašinos žodžius bėrė vairuotojas.

Tačiau jokių dokumentų, patvirtinančių, kad jam vos 16 metų, jaunuolis neturėjo. Kartu važiavęs 18-metis keleivis vėliau patvirtino, kad jo draugui iš tiesų 16-a. Bet tai jau buvo vėliau. O tik sulaikytas nepilnametis reiškė pretenzijas žurnalistams, o su policininkais bendravo gana įžūliai.

Jo draugas buvo ramus ir tik gūžčiojo pečiais paklaustas, kaip nutiko, kad nepilnametis sėdo prie automobilio vairo.

„Be tėvų į alkotesterį nepūsiu. Žinau savo teises ir jūs man nieko nepadarysite. Nepūsiu, ir viskas. Atsisakau“, – pamatęs pareigūnų rankose alkoholio matuoklį pareiškė šešiolikmetis.

Vaikinas buvo nuvežtas į policijos komisariatą, iš kur jį vėliau turėjo pasiimti tėvai. Automobilis „Ford" techninės pagalbos sunkvežimiu nugabentas į policijos saugomą aikštelę.

Girti vairuotojai nekonfliktavo

Naktį iš penktadienio į šeštadienį T.Narbuto g. Vilniaus kelių policijos organizuotas reidas parodė, kad sostinės vairuotojai vis tikisi prasmukti, nors tokias akcijas pareigūnai rengia nuolat. Vos per tris valandas pareigūnams įkliuvo penki girti vairuotojai ir trys vairuotojai, iš kurių jau anksčiau buvo atimti vairuotojo pažymėjimai.

Beje, aršiai sulaikytas elgėsi vienintelis šešiolikmetis. Kiti vairuotojai tiesiog pripažindavo tai, kad yra apsvaigę, ir į konfliktus su policininkais nesivėlė.

Pirmoji neblaivi prie vairo įkliuvo moteris. Alkoholio matuoklis parodė, kad jos organizme yra 1,63 prom. alkoholio. Netrukus paaiškėjo, kad „Volvo S80“ vairuotoja net neturi teisės vairuoti, – vairuotojo pažymėjimas iš jos atimtas jau anksčiau.

Moters automobilis išgabentas į policijos saugomą aikštelę, o moteris turės aiškintis teisme.

Netrukus vienas po kito įkliuvo dar keli neblaivūs vairuotojai. Vienam nustatytas 1,10 prom., kitam – 1,31 prom. girtumas.

„Taksistas“ be vairuotojo pažymėjimo

Reidui jau einant į pabaigą pareigūnai sustabdė automobilį „VW Sharan“. Paaiškėjo, kad jo vairuotojas neturi vairuotojo pažymėjimo. Pastarąjį kartą girtas prie vairo jis buvo įkliuvęs šiemet sausį. Tačiau vyras tvirtino, kad teismo sprendimas dėl jam skirtos nuobaudos dar neįsiteisėjęs, nes yra apskųstas.

„Todėl ir vairuoju“, – sakė vyras. Kodėl dar ir bando uždarbiauti dirbdamas nelegaliu taksistu, vairuotojas dorai ir nepaaiškino. Bet pinigų už kelionę iš dviejų vežtų merginų jis nepamiršo paimti. Susimokėjusios keleivės toliau nukulniavo pėsčiomis.

Dvejų metų vairavimo stažo dar neturintis jaunuolis buvo blaivus, jo dokumentai buvo tvarkingi. Tačiau pareigūnai atkreipė dėmesį, kad ant jo automobilio nėra užklijuoto lipduko „Klevo lapas“.

„Kažkur čia turėjau, nukišau kažkur“, – teisinosi vaikinas.

Pareigūnų paragintas prisiminti, kur padėjo lipduką, ir jį užsiklijuoti, nes priešingu atveju bus surašytas protokolas, vaikinas „nukištą“ klevo lapą surado per kelias sekundes. Jaunam vairuotojui leista važiuoti iš karto po to, kai tik lipdukas atsidūrė ten, kur jam ir priklauso būti – ant automobilio galo.

Per šį reidą Vilniaus pareigūnai išbandė ir iš Estijos atgabentą modernų narkotikų testų prietaisą. Juo buvo patikrinta keliasdešimt vairuotojų, tačiau nė vienas jų narkotikų nebuvo vartojęs.

Policija primena, kad tokie reidai Vilniuje rengiami kiekvieną savaitę. Nuolat jie bus organizuojami ir ateityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.