Ingrida Kazlauskaitė su šiurpu prisimena tamsoje sutiktą vyrą

Kasmetinė saugumo akcija „Būk matomas“ šį rudenį startavo kiek netradiciniu būdų. „Litexpo“ parodų centre Baltijos mados ir tekstilės parodos metu buvo pristatytos žymių dizainerių kolekcijos, išsiskiriančios šviesą atspindinčiais elementais.

Ingrida Kazlauskaitė viliasi, kad eismo dalyviai Lietuvoje ims labiau vieni kitiems padėti.<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Kazlauskaitė viliasi, kad eismo dalyviai Lietuvoje ims labiau vieni kitiems padėti.<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Kazlauskaitė viliasi, kad eismo dalyviai Lietuvoje ims labiau vieni kitiems padėti.<br>Tomo Bauro nuotr.
Ingrida Kazlauskaitė viliasi, kad eismo dalyviai Lietuvoje ims labiau vieni kitiems padėti.<br>Tomo Bauro nuotr.
Saugumo akcijos „Būk matomas“ dalyvės.<br>Tomo Bauro nuotr.
Saugumo akcijos „Būk matomas“ dalyvės.<br>Tomo Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Saulius Rinkevičius

Oct 16, 2015, 8:06 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 2:24 PM

Podiumu ėję žinomos Lietuvos moterys pristatė specialiai „Būk matomas“ iniciatyvai sukurtus marškinėlius. Jie vėliau bus parduodami, o surinktos lėšos bus skirtos akcijai vykdyti ir plėtoti.

Viena iš renginio dalyvių, dainininkė Ingrida Kazlauskaitė portalui lrytas.lt pasakojo, kad jai dažnai tenka vairuoti tamsiu paros metu, todėl juodai apsirengę ir todėl nepastebimi pėstieji yra didelė problema.

Prisimena su šiurpu

Moteris vylėsi, kad tokios socialinės akcijos padės žmonėms suprasti, kad jie patys turi palengvinti vairuotojams darbą ir tapti lengviau pastebimi kelyje. Anot jos, ypatingą dėmesį derėtų skirti tamsiais žiemos vakarais iš mokyklų grįžtantiems vaikams. Taip pat ir pensijinio amžiaus žmonėms.

Ji prisimena atvejį, kai tamsiu paros metu lauke tvyrant rūkui magistralėje aplenkė šalikele ėjusį neblaivų vyrą.

Dėl sudėtingų eismo sąlygų tuomet ji važiavo lėčiau ir įtemptai stebėjo kelią. Vienu metu I.Kazlauskaitė persirikiavo į antrąją juostą. Po akimirkos pamatė, kaip įžengęs viena koja į važiuojamą dalį netoliese svirduliuoja vyras.

Jis buvo apsirengę juodai ir neturėjo jokių šviesą atspindinčių priemonių, todėl iš toliau atlikėja jo tiesiog nepastebėjo.

Moteris pripažino taip pat išgyvenusi ne vieną pavojingą akimirką susidūrusi su rudens vakarais itin sunkiai pastebimais dviratininkais. Tačiau vairuodama ji imasi visų atsargumo priemonių, todėl rimtesnių incidentų kol kas pavyko išvengti.

Reikalingi ir mieste

I.Kazlauskaitė įsitikinusi, kad atšvaitai reikalingi ne tik užmiesčio gyventojams. Anot jos, dauguma miestiečių žiemos vakarais po darbų į namus grįžta jau visiškoje tamsoje. Taip pat reikia atsižvelgti į eismo intensyvumą.

Viešuoju transportu besinaudojantys žmonės, atlikėjos teigimu, eidami iš stotelės į stotelę taip pat yra pažeidžiami.

Jis atkreipė dėmesį, kad vairuotojai taip pat ne visada linkę rūpintis savo saugumu. Jei tamsiu paros metus reikia greitai išlipti ir šalia kelio stovinčio automobilio, ne visi suskumba apsirengti ryškiaspalves liemenes.

„Prisipažinkite, ar dažnai rengiatės liemenę išlipdami pažiūrėti, ar nenuleido rato? Turbūt nelabai. Atšvaitas tokiais atvejais taip pat gali labai padėti“, – kalbėjo I.Kazlauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.