Augustė Vedrickaitė: „Blogai atrodai tik partrenktas pakelėje“

Akcija „Būk matomas“ šį rudenį startavo netradiciniu būdu. „Litexpo“ parodų centre Baltijos mados ir tekstilės parodos metu buvo pristatytos žymių dizainerių kolekcijos, išsiskiriančios šviesą atspindinčiais elementais.

Dainininkė Augustė Vedrickaitė klijuojamus atšvaitus prilygino tatuiruotėms.<br>Tomo Bauro nuotr.
Dainininkė Augustė Vedrickaitė klijuojamus atšvaitus prilygino tatuiruotėms.<br>Tomo Bauro nuotr.
Dainininkė Augustė Vedrickaitė klijuojamus atšvaitus prilygino tatuiruotėms.<br>Tomo Bauro nuotr.
Dainininkė Augustė Vedrickaitė klijuojamus atšvaitus prilygino tatuiruotėms.<br>Tomo Bauro nuotr.
Akcijos „Būk matomas“ dalyvės.<br>Tomo Bauro nuotr.
Akcijos „Būk matomas“ dalyvės.<br>Tomo Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Saulius Rinkevičius

2015-10-21 15:24, atnaujinta 2017-10-08 16:31

Organizatoriai pažymi, kad tai iniciatyva, skirta spręsti tamsaus paros meto pėsčiųjų nematomumo problemą. Akcijos metu, „Būk matomas“ komanda kartu su žymiais pramogų pasaulio atstovais lanko skirtingų regionų mokyklas, bibliotekas, bendruomenių centrus.

Apsilankymų metu iniciatyvos komanda šviečia pėsčiuosius apie tamsaus paros meto keliamus pavojus, skatina šalikelėse elgtis atsakingai ir suteikia galimybę nemokamai, išskirtiniu šiluminiu būdu prie viršutinių drabužių prisitvirtinti atšvaitus.

Prastai atrodo partrenkti

Antrus metus iš eilės akcijoje dalyvaujanti dainininkė Augustė Vedrickaitė atšvaitų dėl neva gadinamo stiliaus nenorintiems nešioti paaugliams sako, kad jie tikrai blogai atrodytų tuomet, kai gulėtų partrenkti šalia kelio.

Atšvaitas tinka visiems – ir seniems, ir jauniems. Visai nesvarbu, kokią tu muziką klausai, kokios tavo pažiūros. Niekas nenori būti nutrenktas, taip pat niekas nenori partrenkti kito žmogaus. O būti matomiems tamsiuoju laikotarpiu yra ypatingai svarbu“, – kalbėjo atlikėja.

Ji pabrėžė, kad atšvaitų dėvėjimas itin aktualus yra kaimų gyventojams, kurie nepastebimi gali būti ne tik eidami šalikele, bet ir laukdami autobusų stotelėse.

A.Vedrickaitė pažymėjo, kad užsienio šalyse perkamos rudeninės ar žieminės striukės su atšvaitais ir niekam net nekyla klausimų dėl to, ar tai yra madinga. Žmonės įsisąmonina, kad tai tiesiog būtina prevencinė priemonė.

Nejuntami kaip tatuiruotės

Dainininkė pasakojo, kad pati retai vaikšto šalikelėmis ir nevairuoja, todėl ilgą laiką apie pėtiesiems gresiantį pavojų nesusimąstė. Tačiau pradėjusi dalyvauti akcijoje „Būk matomas“ ji išgirdo šiurpių istorijų ir suprato, kad tuo nesirūpinant nutinka baisūs dalykai.

„Pati važiavau į savo buvusią mokyklą ir kartu su šios akcijos dalyviais dalinome atšvaitus“, – prisiminė ji.

Atlikėja pastebėjo, kad akcijos organizatorių pasirinktas atšvaitų terminis atšvaitų klijavimas yra labai patogus metodas. Taip jie visam laikui išlieka ant viršutinių drabužių, jų neįmanoma pamesti ir nereikės niekam teisintis, kad palikai juos namie.

„Tai toks dalykas, kaip ir tatuiruotė. Aš jas turiu dvi, abi yra ant nugaros. Turiu jas bet nematau, man jų neskauda ir nenusibosta“, – palygino A.Vedrickaitė.

Be jokių papildomų priemonių nešiojami atšvaitai, anot pašnekovės, turėtų žmonėms visiškai netrukdyti. Atlikėja pati prašys akcijos organizatorių atšvaitą užklijuoti ant jos naujos žieminės striukės.

Ji ragino moksleivių tėvus būti supratingus ir leisti „Būk matomas“ akcijos organizatoriams klijuoti atšvaitus ant vaikų aprangų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.