Priminimas vairuotojams: nuo lapkričio 1-osios važiuokite lėčiau

Šiltas ruduo nutolino vairuotojų mintis apie artėjančią žiemą, tačiau nuo lapkričio 1 d. greitį vis tiek reikia mažinti, o padangas pakeisti lieka tik kiek daugiau nei savaitė.

Nuo lapkričio 1 d. maksimalaus leistinas greitis automagistralėse – 110 km/val.<br>Vlado Ščiavinsko nuotr.
Nuo lapkričio 1 d. maksimalaus leistinas greitis automagistralėse – 110 km/val.<br>Vlado Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 1, 2015, 10:35 AM, atnaujinta Oct 6, 2017, 10:23 AM

Nuo lapkričio 1-osios iki kovo 31 d. lengvaisiais automobiliais, motociklais ir triračiais automagistralėse leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 110 km per valandą greičiu, greitkeliuose – 110 km per valandą greičiu, keliuose su asfalto ar betono danga – ne didesniu kaip 90 km per valandą greičiu, kituose keliuose – nedidesniu kaip 70 km per valandą greičiu.

Traktoriais ir savaeigėmis mašinomis keliuose su asfalto ar betono danga ar be jos – ne didesniu kaip 50 km per valandą greičiu.

Vairuotojams primename, kad siūlymas leisti važinėti vasarinėmis padangomis iki gruodžio 1 d. nebuvo patvirtintas. Kelių eismo taisyklėse išliko draudimas nuo lapkričio 10 d. važinėti vasarinėmis padangomis.

Taigi vairuotojai turi dar devynias dienas pasikeisti padangas. Nuo lapkričio 10 d. iki kovo 31 d. draudžiama eksploatuoti automobilius su vasarinėmis padangomis.

Lengvųjų automobilių žieminių padangų protektoriaus gylis turi būti ne mažesnis kaip 3 mm. Naudojant dygliuotas padangas, ant automobilio būtina prisiklijuoti skiriamąjį ženklą.

Automobilių kelių direkcija įspėja, kad sekmadienį dėl pagausėjusio transporto priemonių skaičiaus galimos spūstys valstybinės reikšmės kelių ruožuose, kuriuose vyksta didesni rekonstrukcijos darbai.

Kelių direkcija ragina neskubėti, planuoti keliones šviesiu paros metu – ypač vairuotojams, kurie retai vairuoja ar neįpratę vairuoti esant intensyviam eismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.