„CityBee“ automobilį sudaužiusiems vaikinams – rimtos problemos

Sekmadienio naktį iš automobilių dalijimosi įmonės „CityBee“ nuomotu „Mini“ avariją sukėlę jaunuoliai užsitraukė rimtą bėdą.

Jaunuolių kompanija automobilį sudaužė atsitrenkę į medį.<br>Skaitytojo nuotr.
Jaunuolių kompanija automobilį sudaužė atsitrenkę į medį.<br>Skaitytojo nuotr.
Jaunuolių kompanija automobilį sudaužė atsitrenkę į medį.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Jaunuolių kompanija automobilį sudaužė atsitrenkę į medį.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Jaunuolių kompanija automobilį sudaužė atsitrenkę į medį.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Jaunuolių kompanija automobilį sudaužė atsitrenkę į medį.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 8, 2016, 2:15 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 7:56 PM

Automobilį į medį įvairavo vairuotojo pažymėjimo neturintis vaikinas. Tai reiškia, kad draudimo bendrovė nepadengs padarytos žalos.

Negana to, už nuostolius turės atsakyti ne automobilį vairavęs, o jį išsinuomojęs žmogus, nesvarbu, kad vairavo ne jis.

„CityBee“ direktorius Aurimas Drūtys užtikrino, kad vairuotojo pažymėjimo neturintis vaikinas tikrai negalėjo mašinos pasiimti pats.

„Plėtodami automobilių dalinimosi paslaugą Vilniuje maksimaliai užtikriname, kad asmenys, neturintys teisės vairuoti, negalėtų pasinaudoti siūloma paslauga.

Primename, kad norint naudotis „CityBee“ teikiamomis paslaugomis reikia užsiregistruoti internetu. Kiekvienos registracijos metu, per e-bankininkystę yra tikrinama vartotojo tapatybė ir vairuotojo pažymėjimo duomenys. Neatitikus šių reikalavimų „CityBee“ paslauga yra neteikiama“, – tvirtino jis.

Įvykis šiuo metu tiriamas, „CityBee“ turimais duomenimis tokia situacija galėjo nutikti registruotam „CityBee“ vartotojui leidus vairuoti automobilį kitam asmeniui.

Tačiau tai neatleidžia nuo atsakomybės. Apie 20 tūkst. eurų kainuojančio „Mini“ remonto išlaidas teks padengti jį išsinuomojusiam žmogui, kuris vėliau galės tartis dėl atlyginimo su savo draugu.

Remonto kaina gali siekti ir daugiau nei pusę automobilio vertės. Smūgio pasekmes dar turi įvertinti ekspertai, tačiau akivaizdu, kad pažeista kėbulo geometrija, sudaužytos priekinės kėbulo detalės, iššovė oro pagalvės, sudaužytos vidinės detalės, gali būti pažeistas variklis ir važiuoklė.

„Asmuo, besinaudojantis automobilių nuomos paslauga yra visiškai atsakingas už automobilį visą naudojimosi juo laiką ir atsako už padarinius, įvykusius dėl jo kaltės įstatymų numatyta tvarka“, – pabrėžė A.Drūtys.

Patikėti automobilį žmogui, kuris neturi teisės vairuoti, yra labai pavojinga. Net jei jis įsitikinęs savo sugebėjimu vairuoti, pasekmės gali būti labai skaudžios.

Avarija Vilniuje, prie prekybos centro „Panorama“, įvyko sekmadienį, apie 21 val. 

Vairuotoją ir vieną keleivį iš įvykio vietos išgabeno greitosios pagalbos medikai. Pasak liudininkų, automobiliu važiavo trys jaunuoliai.

Keleiviai pasakojo raginę leisti vairuoti vienam iš jų, turinčiam vairuotojo pažymėjimą, tačiau avarijos kaltininkas buvo užsispyręs vairuoti pats.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: VRK pirmininkė ir R. Požėla apie pirmąjį prezidento rinkimų turą