Neblaivi Regina Jokubauskaitė nesuprato, ką padarė negerai

Praeityje žinomai Lietuvos televizijos diktorei, o dabar „Sveikinimų koncerto“ vedėjai Reginai Jokubauskaitei teks aiškintis dėl to, kad prie vairo sėdo girta, o įkliuvusi prabilo apie kyšį pareigūnams.

Lietuvos televizijos laidos „Sveikinimų koncertas“ vedėja R.Jokubauskaitė prisidarė nemalonumų.
Lietuvos televizijos laidos „Sveikinimų koncertas“ vedėja R.Jokubauskaitė prisidarė nemalonumų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-10 09:00, atnaujinta 2017-06-02 04:20

Policijos pareigūnai 67 metų R.Jokubauskaitę trečiadienio vakarą pričiupo viename Mokslininkų gatvės kieme Vilniuje.

Prie automobilio „Opel“ vairo sėdinti R.Jokubauskaitė į alkoholio matuoklį pripūtė 2,08 promilės (vidutinis girtumas), o po to, pareigūnų teigimu, bandydama išvengti gresiančios baudos už tai, kad vairavo neblaivi, pasiūlė 500 eurų kyšį.

Nelaimei pakanka kelių metrų

Policijos pareigūnams apie įtartinai vairuojančią moterį pranešė kitas eismo dalyvis, tačiau R.Jokubauskaitė neigė važiavusi, nors įvykio aplinkybes pateikė skirtingai.

Pareigūnams aiškinantis apie moters poelgį ji neprisiėmė kaltės ir iš pradžių neigė kad vairavo, bet paskui pripažino norėjusi mašiną perstatyti. Ji nesuprato, kad net ir nedidelį atstumą važiuoti išgėrus yra pavojinga.

Nelaimei nutikti pakanka ir kelių metrų. Neblaivaus vairuotojo reakcija pastebimai sulėtėja ir žmogus ima nebekoordinuoti savo judesių, nesupranta realaus greičio. 

Todėl net ir labai trumpas pavažiavimas gali baigtis rimta avarija.

Ji aiškino, kad tą vakarą niekur neplanavo važiuoti.

Iš namų į kiemą išėjo tiktai ketindama išnešti šiukšles, bet netikėtai nusprendė pasiimti iš automobilio kai kuriuos paliktus daiktus.

Atidarius automobilio dureles, ją esą ir sulaikė šalia buvę policijos patruliai.

„Aš niekur neketinau važiuoti“, – iš pradžių teisinosi laidų vedėja, tačiau jau netrukus prisipažino, kad vis dėlto sėdo prie automobilio vairo, nes norėjo jį perstatyti į kitą vietą.

Kyšis – tik juokas?

R.Jokubauskaitė sakė, jog pareigūnams iškart prisipažino, kad išgėrė vyno, bet kyšio jiems nesiūlė, nors ir įvardijo sumą – 500 eurų.

„Tai buvo kvailas žodžių žaismas, kvailas nesusipratimas“, – aiškino „Sveikinimo koncertų“ vedėja ir teisinosi, kad apie pinigus pareigūnams kalbėjo juokaudama ir kartu būdama streso būsenos.

Kas teisus – žinomas televizijos veidas ar policijos pareigūnai, turėtų paaiškėti teisme, kuriam teks nagrinėti dvi R.Jokubauskaitei iškeltas bylas – administracinę dėl vairavimo neblaiviai ir baudžiamąją dėl bandymo papirkti pareigūnus.

Už vairavimą išgėrus moteriai gresia bauda nuo 579 iki 868 eurų, areštas nuo 10 iki 30 parų ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas nuo 2 iki 3 metų.

Bausmė už bandymą papirkti policijos pareigūnus didesnė – gali grėsti bauda, areštas, laisvės apribojimas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Lietuvos televizija kol kas neketina atleisti „Sveikinimų koncerto“ vedėjos.

Bus laukiama, ką nuspręs teismas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.