Susirūpinę „Lidl“ parduotuvės statybomis pamiršo gyventojus

Daug metų nesaugia perėja Laisvės prospekte naudojęsi pėstieji piktinosi, kad pirmiausia statomas prekybos centras, o tik paskui bus galvojama apie žmones.

Kai bus įrengtas tunelis, ši perėja Karoliniškių rajone bus panaikinta.<br>D.Umbraso nuotr.
Kai bus įrengtas tunelis, ši perėja Karoliniškių rajone bus panaikinta.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2016, 5:05 PM, atnaujinta May 31, 2017, 7:38 PM

Karoliniškių gyventojai stebisi: ta Sausio 13-osios gatvės dalimi, kur dabar kyla prekybos centras „Lidl“, jie daugybę metų buvo priversti klampoti per purvyną. Šaligatvis bus nutiestas tik pastačius parduotuvę.

Taip pat ir dėl perėjos. Pėsčiųjų saugumu bus pasirūpinta tik pabaigus prekybos centro statybas.

Tokios kritikos per susitikimą su Karoliniškių gyventojais teko išgirsti merui Remigijui Šimašiui.

Jis sakė, kad į sklypą, kuris dabar skirtas prekybos centrui „Lidl“, anksčiau taikėsi ne vienas verslininkas. Todėl kito ir žemės paskirtis. Niekas neskubėjo jo tvarkyti, kaip ir perėjos per šalia besidriekiantį Laisvės prospektą.

Bet dabar jau aišku – požeminė perėja bus.

Pasak savivaldybės Susisiekimo komunikacijų skyriaus vedėjo Arūno Visocko, įrengus požeminę perėją Laisvės prospekte bus panaikintas pėstiesiems skirtas šviesoforas.

Numatytas požeminės perėjos ilgis – beveik 43 metrai, plotis – 4 metrai, o aukštis – 2,5 metro. Perėjoje bus įrengti du dengti įėjimai ir išėjimai, taip pat abiejose Laisvės prospekto pusėse numatyti neįgaliųjų keltuvai.

Anot A.Visocko, darbai prasidės pasibaigus viešųjų pirkimų procedūroms – mažiausiai po 3 mėnesių. O perėjos statyba gali užtrukti iki metų. Tiesa, vienu metu suabejota, ar požeminės perėjos šioje vietoje tikrai reikia.

Mat baigus tiesti vakarinį aplinkkelį transporto srautas Laisvės prospekte sumažės. Tai jaučiama jau dabar.

R.Šimašius Karoliniškių gyventojams turėjo ir daugiau gerų naujienų. Netrukus pradedama projektuoti viaduką virš T.Narbuto gatvės. Jis iškils pėsčiųjų perėjos vietoje, kur įvyko ne viena skaudi nelaimė.

Kol kas miesto valdžia dar neapsisprendė, kam šis viadukas bus skirtas – vien pėstiesiems ir dviratininkams ar ir automobiliams.

Tačiau kol viaduko nėra, pėstieji ir vairuotojai turi būti itin atidūs. Pėstiesiems būtina eiti per gatvę tik gerai įsitikinus, kad neatvažiuoja automobiliai, ir segėti atšvaitus. O vairuotojams svarbu neviršyti greičio ir stebėti aplinką, kad neįvyktų nelaimė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.