Garsūs žmonės vairuotojams parodė blogą pavyzdį

Prezidento Algirdo Brazausko našlė Kristina ir pramogų pasaulio banginis Arūnas Valinskas neteko vairuotojo pažymėjimų. Tai vakar nusprendė teismas.

Teismas trečiadienį nusprendė, kad A.Valinskas prie automobilio vairo negalės sėsti vienus metus ir du mėnesius, o K.Brazauskienė – vieną mėnesį.
Teismas trečiadienį nusprendė, kad A.Valinskas prie automobilio vairo negalės sėsti vienus metus ir du mėnesius, o K.Brazauskienė – vieną mėnesį.
Daugiau nuotraukų (2)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Apr 21, 2016, 6:52 PM, atnaujinta May 28, 2017, 2:31 AM

Vilniaus miesto apylinkės teismas metams ir dviem mėnesiams vairuotojo pažymėjimą iš A.Valinsko atėmė už tai, kad jis įkaušęs sėdo prie vairo. Jam taip pat skirta 340 eurų bauda.

A.Valinskas į teismą neatvyko. Jam atstovavusi advokatė sakė, kad jos klientas tiesiog neįvertino alkoholio poveikio organizmui.

Laidų vedėjas buvo sustabdytas Vilniuje antrą Velykų dieną per policijos reidą, kai iš restorano važiavo Žaliųjų Ežerų gatve.

Jam buvo nustatyta 0,62 promilės alkoholio. Tai lengvas girtumo laipsnis.

Už šį nusižengimą numatyta bauda nuo 289 iki 434 eurų ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas nuo vienų iki pusantrų metų.

Tas pats teismas vakar iš K.Brazauskienės už greičio viršijimą 52 km per valandą mėnesiui atėmė vairuotojo pažymėjimą ir skyrė 289 eurų baudą.

Tai švelniausia įstatymo numatyta bausmė.

Kelių eismo taisykles K.Brazauskienė pažeidė pernai gruodžio 11 dieną.

Kelyje Vilnius–Švenčionys–Zarasai, kur leistinas greitis yra 50 km per valandą, K.Brazauskienės vairuojamas automobilis „Lexus“ lėkė 102 km per valandą greičiu.

K.Brazauskienė į teismo posėdį neatvyko, tačiau atsiuntė prašymą administracinę bylą nagrinėti be jos ir teigė, kad visiškai sutinka su užfiksuotu pažeidimu ir gailisi.

K.Brazauskienė prašė jai skirti švelnesnę, nei numatyta, nuobaudą.

Teisėja K.Brazauskienės atgailą įvertino kaip lengvinamąją aplinkybę, bet nusprendė, kad bausti dar švelniau nėra galimybės, nes per metus našlė jau buvo įkliuvusi viršijusi greitį ir dėl to susimokėjo baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.