Pervažoje suveikė bandos jausmas: nubaudė visus

Kelių eismo taisyklių laikymasis – vienas pagrindinių eismo dalyvių veiksnių, turinčių įtakos saugumui keliuose.

Prie pervažos laukęs vairuotojas įamžino 13 pažeidėjų – jiems bus skirtos piniginės baudos ir atimti vairuotojo pažymėjimai.<br>„Lrytas.lt“ nuotr.
Prie pervažos laukęs vairuotojas įamžino 13 pažeidėjų – jiems bus skirtos piniginės baudos ir atimti vairuotojo pažymėjimai.<br>„Lrytas.lt“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-16 13:30, atnaujinta 2017-05-15 19:37

Vis dėlto neretai vairuotojai pažeidinėja nustatytas taisykles nė nesusimąstydami, kad jų elgesys kelia grėsmę gyvybei ir užtraukia piniginę baudą ar teisės vairuoti praradimą.

Ko gero, kiekvienam vairuotojui yra tekę lūkuriuoti prie geležinkelio pervažos degant raudonam šviesoforo signalui. Visi žino, kaip lėtai tada slenka laikas ir kaip ilgai iš už horizonto dunda traukinys, kol pasiekia raudona šviesa žybsinčią pervažą.

Rugpjūčio pradžioje Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnus pasiekė liepos 27-ąją vieno iš šalia pervažos laukusio vairuotojo įamžintas įrašas, kuriame matyti, kaip Telšių r. ties Degaičių kaimu esančioje geležinkelio pervažoje neatsakingai „linksminasi“ vairuotojai.

Akivaizdu, kad vairuotojai linkę sekti blogu pavyzdžiu – vos vienam nusprendus nepaisyti raudono šviesoforo signalo šalia pervažos, iš jo paskos suskubo pasekti ir kiti.

Iš viso suskaičiuota trylika vienas po kito geležinkelio bėgius neatsakingai kertančių automobilių. Jiems vos įveikus pervažą bėgiais netrukus pralėkė ir traukinys.

Kelių policijos skyrių pasiekęs vaizdo įrašas operatyviai buvo išanalizuotas, o visi raudono šviesoforo signalo nepaisę vairuotojai nustatyti ir patraukti administracinėn atsakomybėn.

Už važiavimo per geležinkelio pervažas taisyklių pažeidimą visų pažeidėjų laukia griežta atsakomybė – piniginė 144–289 eurų bauda ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo dviejų iki šešių mėnesių.

Lieka tikėtis, kad gyvenimiška pamoka bus naudinga ne tik pažeidėjams –  raginami pasimokyti ir jokiu būdu nekartoti klaidos ir kiti eismo dalyviai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.