Skaudžių eismo įvykių kaltininkai – vairuotojai ir pėstieji

Saugaus eismo specialistai tamsųjį sezoną pasitinka su nerimu, tačiau kaip parodė praėjusios paros eismo įvykių suvestinė, pėstieji į itin pavojingas situacijas patenka ir viduryje dienos. Antradienį dėl automobilių vairuotojų ar savo pačių neatsargumo sužaloti buvo trys pėstieji.

Antradienį du pėstieji buvo sužaloti dėl vairuotojų neatidumo.<br>T. Bauro asociatyvi nuotr.
Antradienį du pėstieji buvo sužaloti dėl vairuotojų neatidumo.<br>T. Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2016, 2:42 PM, atnaujinta May 11, 2017, 8:43 PM

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis antradienį šalies keliuose įvyko aštuoni eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti aštuoni žmonės.

Tarp sužeistųjų vienas nepilnametis, o vienas eismo įvykis įvyko dėl neblaivaus vairuotojo kaltės. Per parą policija užregistravo 36 techninius eismo įvykius, kuriuose žmonės nebuvo sužeisti.

8.18 val. Vilniuje, Šeškinės gatvėje 27 m. vyras, vairuodamas automobilį „Jeep Grand Cherokee“, partrenkė per pėsčiųjų perėją ėjusį 18 m. vaikiną, kuris dėl sužalojimų buvo pristatytas į ligoninę.

13.20 val. Panevėžyje, Elektros gatvėje 46 m. vyras, vairuodamas krovininį automobilį „Man“, atbuline eiga važiuodamas šaligatviu, aptvertoje vietoje, kur vyksta statybos darbai, kliudė ir sužalojo 81 pėsčiąją . Sužeistoji dėl sužalojimų paguldyta į ligoninės chirurgijos skyrių.

19.13 val. Kaune, Kazimiero Baršausko gatvėje, 26 m. vyras, vairuodamas automobilį BMW 330D, partrenkė į gatvę iš už stovinčių automobilių netikėtai į kelio važiuojamąją dalį išbėgusią 9 m. mergaitę. Sužeistai mergaitei buvo suteikta medikų pagalba.

Taip pat antradienį 16.11 val. Panevėžyje, Gilių ir Šilingių gatvių sankryžoje neblaivus 21 m. jaunuolis, vairuodamas automobilį „Ford Transit“, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė automobilio, sankryžoje nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į pakelės medį.

Eismo įvykio metu nukentėjo 28 m. automobilio keleivis, kuris po suteiktos medikų pagalbos išleistas į namus. Neblaiviam, automobilį „Ford Transit“ vairavusiam vyrui nustatytas vidutinis, 1,92 prom. girtumas.

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena, kad vairuotojų ir pėsčiųjų dalyvavimas eisme pirmiausia grindžiamas savitarpio pagarba ir atsargumu.

Pareigūnai prašo vairuotojų, kad šie būtų atidūs, praleistų pėsčiuosius. Pastarieji turėtų įsitikinti, ar saugu yra įžengti į pėsčiųjų perėją, o eidami per kelią, nesinaudoti mobiliojo ryšio telefonais, iš ausų išsiimti ausinukus ir eisme dalyvautų saugiai ir dėmesingai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.