Į pavojingą problemą dėmesį atkreipęs vairuotojas pats sulaukė kaltinimų

Vaikai traukia į mokyklas, suaugusieji kulniuoja į darbus, o gatvėse – aklina tamsa. Toks vaizdas užfiksuotas Naujosios Akmenės gyventojo socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalytame  įraše.

Per gatvę einančio pėsčiojo beveik nematyti.<br>Skaitytojo įrašo stopkadras.
Per gatvę einančio pėsčiojo beveik nematyti.<br>Skaitytojo įrašo stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2016, 10:30 AM, atnaujinta May 10, 2017, 10:16 PM

Einantis per perėja žmogus – vos matomas

„Dabar  7 val. 24 min. Tai  laikas, kai mokyklinukai pradeda eiti į mokyklas ar darželius. Jau ruduo, tamsu. Pasigrožėkite, kaip atrodo Naujosios Akmenės gatvės“, – vaizdo įraše kalba miesto gyventojas.

Iš tikro – gatvėse tamsu nors į akį durk. Vieninteliai jose esantys šviesos šaltiniai – kartkartėmis pravažiuojančių automobilių šviesos.

Vyras vieną po kitos pravažiuoja ir pėsčiųjų perėjas, kurios skęsta tamsoje. Įvažiavus į miesto centrą matyti, kad ten gatvės žibintai šviečia, tačiau, vos vairuotojui apie tai prakalbus, ir jie užgęsta.

Centre jis sustoja prie perėjos, per kurią eina žmogus. Tiesa, praeivį pamatyti galima tik visiškai prie jos priartėjus.

Vyras vaizdo įrašu pasidalijo prie jo parašęs: „Kiek tęsis tokia situacija mieste?“

Vaizdo įrašas buvo peržiūrėtas beveik 30 tūkst. kartų ir tai, matyt, paskatino sukrusti miesto valdininkus, nes jau po keleto dienų publikuotame įraše matyti, kad gatvių žibintai – įjungti.

Vadina išpūstu reikalu

Naujosios Akmenės seniūnas Rimvydas Juozapavičius sakė, kad ir padėtis, ir filmuotas įrašas jam gerai žinomi. Seniūnas teigė, kad dėl tamsių gatvių kalta neautomatizuota apšvietimo sistema.

„Mūsų švietimo sistema nėra automatizuota, ją tikrai reikia atnaujinti. Ji  nustatoma rankiniu būdu. Buvo apsiniaukęs rytas. Mieste yra daugiau kaip 30 stočių, kuriose yra laikrodžiai, ir elektrikas važiuoja tris ar keturis kartus per mėnesį jų persukti. Paprasčiausiai čia buvo tas laikas, kai jau reikėjo persukti, ir jie išsijungė gal dešimt minučių per anksti“, – sakė R.Juozapavičius.

Jis patikino, kad, sulaukus žmonių skambučių ar pastebėjus, kad yra gedimas, visada skubama kuo skubiau padėtį ištaisyti, tačiau tokių atvejų būna retokai.

„Per metus vieną, kitą sykį pasitaiko, bet mes nesame kokia nors išimtis. Ko gero, ir daugelyje kitų mažesnių miestų, kuriuose nesutvarkyta automatinė apšvietimo sistema, tokių atvejų nutinka. Žinoma, čia nėra ko džiaugtis, bet didelės tragedijos  nematau“, – kalbėjo seniūnas.

R. Juozapavičius sakė manantis, kad įrašą išplatinęs Naujosios Akmenės gyventojas tiesiog išpūtė didelį burbulą iš nieko, ir svarstė, ar pats vairuotojas nekėlė pavojaus aplinkiniams, kai vairuodamas naudojosi mobiliuoju telefonu: „Žinoma, filmuojant kamera, juolab telefonu dar mažiau visko matyti. Kitą dieną jis jau dalijosi įrašu, kad šviesos dega ir kad pasiekė didžiausią laimėjimą. Lygiai tokį patį laimėjimą būtų pasiekęs, jei būtų paskambinęs į seniūniją.

Manyčiau,  čia reikėjo pasirodyti, o gal ir rinkimai įtakos turėjo. Reikalas daugiau išpūstas nei tragedija. Kita vertus, kažin ar pats  važinėdamas po miestą ir filmuodamas mobiliuoju telefonu vairavo saugiai ir nekėlė pavojaus eismui.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.