Nuo balandžio vairuotojams – svarbūs pokyčiai: įspėjo neskubėti

Balandžio 1 dieną vairuotojams oficialiai prasideda tikrasis pavasario sezonas. Nuo šeštadienio automagistralėse ir greitkeliuose bus galima važiuoti didesniu greičiu. Taip pat jau bus leidžiama važinėti su vasarinėmis padangomis.

Automagistralių atkarpose, kuriose nėra papildomų ribojimų, nuo balandžio 1 dienos galima važiuoti 130 km/val. greičiu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Automagistralių atkarpose, kuriose nėra papildomų ribojimų, nuo balandžio 1 dienos galima važiuoti 130 km/val. greičiu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2017, 12:04 PM, atnaujinta Apr 6, 2017, 8:17 PM

Didėja leistinas greitis

Automagistralėse nuo balandžio 1 iki spalio 31 dienos bus galima važiuoti ne didesniu nei 130 km/val., o greitkeliuose – ne didesniu nei 120 km/val. greičiu.

Primename, kad tai galioja tik lengviesiems automobiliams, krovininiam transportui, kurio masė neviršija 3,5 tonos, ir motociklams.

Kitų kategorijų transporto priemonėms greitis yra mažesnis ir nepriklausomai nuo sezono nesikeičia.

Taip pat verta pažymėti, kad nesikeičia ir maksimalus leistinas greitis kito tipo keliuose. Ruožuose su asfalto ar betono danga jis ribojamas iki 90 km/val., o žvyrkeliuose galima važiuoti ne didesniu kaip 70 km/val. greičiu.

Galima pasikeisti padangas

Nuo balandžio 1 dienos taip pat leidžiama važinėti su vasarinėmis padangomis.

Vasarinių padangų protektoriui keliami mažesni reikalavimai nei žieminių, tačiau vairuotojai turėtų nepamiršti, kad už mažesnį nei 1,6 milimetro protektoriaus gylį techninė apžiūra gali būti anuliuota.

Nuo balandžio 10 dienos draudžiama važinėti su dygliuotomis padangomis ir jei pakliūsite su tokiu automobiliu kelių policijai, taip pat teks atsisveikinti su technine apžiūra.

Pajūrio vairavimo mokyklos instruktorius Saulius Tamokaitis patarė vairuotojams neskubėti keisti žieminių padangų. Anot jo, savaitgalį prognozuojama šilumos banga gali būti trumpalaikė ir labai tikėtina, kad po jos dar sulauksime šaltuko.

„Sekite meteorologines sąlygas savo krašte – jei prognozuojamas temperatūros kritimas, nerekomenduočiau montuoti vasarinių padangų“, – sakė jis.

Patyręs instruktorius prisiminė, kad šlapdriba ankstesniais metais dar užklupdavo ir gegužės mėnesį.

Davė naudingą patarimą

S.Tamokaitis atkreipė dėmesį, kad būtent balandžio–gegužės mėnesiais įvyksta daugiausia avarijų. Anot jo, vairuotojai dažnai neįvertina, kad keičiantis sezonams orai yra permainingi.

Po nakties ant kelio gali būti likęs pašalas, o danga tuomet bus labai slidi. Slidesnė kelio danga gali būti ir tuose ruožuose, ant kurių krinta dideli šešėliai.

„Prieš patekant saulei rytais dar gali formuotis pašalas, kuris ne visuomet matomas plika akimi“, – kalbėjo instruktorius.

Jis patarė vairuotojams pasinaudoti Lietuvos automobilių kelių direkcijos tinklalapiu eismoinfo.lt. Greta kitos naudingos informacijos jame pateikiama ir kelio dangos temperatūra konkrečiame ruože.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.