Prieš sezono atidarymo šventę – šiurpą keliančios motociklininkų žūtys

Pirmąjį gegužės šeštadienį didžiausiuose šalies miestuose vyks oficialaus baikerių sezono atidarymo šventės, tačiau jos turės prasidėti tylos minute. Per paskutinę savaitę važiuodami motociklais ar motoroleriais žuvo net keturi žmonės.

Sekmadienio naktį Vilniuje motociklininkas žuvo išvažiavęs į priešpriešinio eismo juostą ir susidūręs su "Volkswagen" automobiliu. <br>A. Vaitkevičiaus nuotr.
Sekmadienio naktį Vilniuje motociklininkas žuvo išvažiavęs į priešpriešinio eismo juostą ir susidūręs su "Volkswagen" automobiliu. <br>A. Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2017, 3:25 PM, atnaujinta May 5, 2017, 3:28 PM

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja: per savaitę, balandžio 28–gegužės 4 d. (penktadienį–ketvirtadienį), mūsų šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 68 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės.

Žuvo keturi eismo dalyviai: du motociklo ir vienas mopedo vairuotojas bei vienas keleivis. Visi žuvusieji – vyrai, jų amžiaus vidurkis – 29-eri metai.

Balandžio 30-osios, sekmadienio, vakare (apie 22.15 val.) Vilniuje, V. Kudirkos gatvėje, esant sausai kelio dangai, apšviestame ruože, tiesioje įkalnėje, motociklas „Honda FJS600“, vairuojamas 53 metų vyro, įvažiavo iš priešpriešino eismo juostą, kur susidūrė su važiavusiu automobiliu „Volkwsagen Passat“, vairuojamu 23 metų vaikino. Per eismo įvykį žuvo motociklo vairuotojas.

Taip pat vakare (apie 23.00 val.) Joniškio rajone, Žagarės regioninio nacionalinio parko poilsiavietėje važiuodamas parko keliuku neregistruotu krosiniu KTM motociklu be valstybinio numerio važiavęs teisės vairuoti neturintis 25 metų vaikinas jo nesuvaldė ir atsitrenkė į medį. Šalmo nedėvėjęs motociklininkas žuvo.

Gegužės 4-osios, ketvirtadienio, vakare (apie 19.26 val.) Marijampolės savivaldybėje, Želsvos kaime, kelyje Marijampolė–Liudvinavas–Krosna, susidūrus automobiliui „Audi A4 Avant“ ir mopedui „Yamaha MBK“  žuvo pastarąją transporto priemonę vairavęs 19 metų vaikinas ir su juo važiavęs 18-metis vaikinas.
 
Sužeistos automobilio 21 metų vairuotoja ir to paties amžiaus keleivė paguldytos į ligoninę. Mopedo vairuotojas neturėjo teisės vairuoti.

Policija praneša, kad per savaitę taip pat buvo sužeistas 81 žmogus, tarp jų – 16 nepilnamečių. Iš jų septyni keleiviai, penki pėstieji, trys vairuotojai ir vienas dviratininkas.

Įvykiuose daugiausia nukentėjo vairuotojų – 35 ir keleivių – 25, taip pat 15 pėsčiųjų, iš jų keturi – pėsčiųjų perėjose, ir šeši dviračiais važiavę asmenys.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 11 eismo įvykių: sužeista 14 žmonių (aštuoni vairuotojai, keturi keleiviai ir du pėstieji).

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 16 eismo įvykių daugiau, žmonių žuvo 4 daugiau (2016 m. tomis pačiomis dienomis nežuvo nė vienas žmogus), sužeista 18 daugiau.

Per savaitę policijos pareigūnai šalies keliuose išaiškino 3 139 Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Pirminiais duomenimis, pradėti 92 ikiteisminiai tyrimai dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

Šiais metais iki gegužės 5 dienos Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 57 žmonės, t. y. 5 daugiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia žuvo vairuotojų – 22.

Šį savaitgalį, gegužės 5–7 d. (penktadienį–sekmadienį), visoje šalyje policijos pareigūnai vykdo respublikinę prevencinę priemonę – transporto priemonių vairuotojų blaivumo patikrinimus.

Ateinanti savaitė, gegužės 8–14 d., Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos yra paskelbta Ketvirtąja Jungtinių Tautų saugaus eismo savaite. Pagrindinis šios savaitės akcentas – vykdoma kampanija „Saugok gyvybes – mažink greitį“. Vairuotojų leistino važiavimo greičio viršijimas – viena pagrindinių eismo įvykių, kuriuose nukenčia žmonės, priežasčių ir problema, su kuria susiduriama daugelyje pasaulio šalių.

Lietuvos kelių policijos pareigūnai prisijungia prie šios iniciatyvos ir vykdys sustiprintą visų eismo dalyvių kelyje kontrolę, ypatingas dėmesys bus skirtas transporto priemonių važiavimo greičio, pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolei.

Kiti savaitės eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės:

Balandžio 28-osios, penktadienio, pavakarę (apie 17.00 val.) Radviliškio rajone, Kubiliūnų kaime, Vilties gatvėje, esant šlapiai kelio dangai ir lyjant, 46 metų moteris, važiuodama dviračiu, suko į kairę ir atsitrenkė į automobilį „Peugeot Boxer“, vairuojamą 29 metų vyro. Įvykio metu dviračio vairuotoja patyrė galvos smegenų sukrėtimą, ji paguldyta į ligoninę.

Balandžio 29-osios, šeštadienio, naktį (apie 2.19 val.) Vilniuje, Sodų ir V. Šopeno gatvių sankryžoje, esant šlapiai kelio dangai (lyjant), automobilis „Opel Zafira“, vairuojamas 29 metų vyro, sukdamas į kairę, neišvengė susidūrimo su staiga į važiuojamąją kelio dalį, degant leidžiamam šviesoforo signalui, įvažiavusiu dviračiu.

Nukentėjo šia dvirate transporto priemone važiavusi 29 metų mergina, kuri, pirminiais duomenimis, buvo neblaivi (nustatytas 0,84 promilės girtumas). Dėl galvos traumos ji paguldyta į ligoninės Neurochirurgijos skyrių.

Gegužės 1-osios, pirmadienio, pavakarę (apie 15.43 val.) Kazlų Rūdos savivaldybėje, Krūvelių kaime, kelyje Kazlų Rūda–Bagotoji, kelio vingyje į dešinę, vairuojamo automobilio „Volkswagen Golf“ nesuvaldė neblaivus (2,08 promilės), teisės vairuoti neturintis 24 metų vaikinas.

Automobilis įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, nuvažiavo nuo kelio į griovį, atsitrenkė į betoninį atitvarą ir medį. Įvykio metu sužeisti vairuotojas, 26-erių ir 48-erių metų keleiviai. Pastarasis paguldytas į ligoninę.

Gegužės 2-osios, antradienio, ryte (apie 10.15 val.) Šiaulių rajone, Gūragių kaime, kelyje Kuršėnai–Smilgiai–Aukštelkė, nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio vairuojamo automobilio BMW nesuvaldė neblaivus 51 metų šio rajono gyventojas. Kelio vingyje į dešinę automobilis nuvažiavo nuo kelio ir apvirto.

Nukentėjo neblaivus vairuotojas, kuriam, pirminiais duomenimis, nustatytas vidutinis 2,11 promilės girtumas ir taip pat neblaivus 39 metų keleivis. Pastarajam nustatytas sunkus girtumas. Abiem vyriškiams paskirtas ambulatorinis gydymas. Vairuotojas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Gegužės 3-iosios, trečiadienio, pavakarę (apie 17.10 val.) Vilkaviškio rajone, Alksnėnų kaime, kelio Vinčai–Pilviškiai–Vilkaviškis sankryžoje su keliu Slabadai–Sūduva–Opšrūtai, susidūrė trys automobiliai. Automobilis „Audi A6 Avant“, kurį vairavo 32 metų moteris, suko į kairę ir nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio BMW 320, vairuojamo 21 metų vaikino, ne tarnybos metu, uniformuoto Lietuvos kariuomenės eilinio. Nuo smūgio BMW nuvažiavo nuo kelio.

Į automobilį „Audi“ atsitrenkė iš jo paskos važiavęs ir taip pat kairėn sukęs „Volkswagen Passat“, vairuojamas 30 metų moters. Įvykio metu nukentėjo automobilių „Audi“ ir BMW  vairuotojai.

Pastarojo automobilio vairuotojas dėl galvos sumušimo, šlaunikaulio lūžio ir kairės pėdos daugybinių lūžių paguldytas į Kauno klinikas. Automobiliuose „Audi“ ir „Volkswagen“ važiavo po dvi mažametes 3– 5 metų keleives, laimė, jos nenukentėjo.

Gegužės 4-ąją, priešpiet (apie 11.27 val.) Kaišiadoryse, Gedimino gatvėje, per pėsčiųjų perėją ėjusį 81 metų vyrą parbloškė automobilis „Volvo V70“, vairuojamas neblaivios 43 metų moters. Jai nustatytas lengvas 1,15 promilės girtumas. Sužeistas garbaus amžiaus pėsčiasis nuvežtas į Kauno klinikas. Vairuotoja sulaikyta ir uždaryta į areštinę.

Pavakarę (apie 17.25 val.) Raseinių rajone, Nemakščiuose, Laisvės gatvėje, kelio vingyje vairuojamo automobilio „Mercedes-Benz C270“ nesuvaldė neblaivus 38 metų šio miestelio gyventojas.

Automobilis nuvažiavo nuo kelio, atsitrenkė į gyvenamojo namo tvorą, vartus, gyvatvorę. Nukentėjęs vairuotojas dėl daugybinių šonkaulių lūžių paguldytas į ligoninės Traumatologijos skyrių. Vyriškiui, pirminiais duomenimis, nustatytas vidutinis 1,62 promilės girtumas.

Vakare (apie 21.15 val.) Skuodo rajone, Mosėdžio miestelyje, Skuodo gatvėje, į stovėjusį automobilį „Opel Movano“ atsitrenkė mopedas „Piaggio TEC 2M“. Sužeidimus patyręs mopedą vairavęs 16-metis paauglys, turintis teisę vairuoti, paguldytas į uostamiesčio vaikų ligoninę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.