Vilkiko vairuotojas įamžino šiurpų apgirtusios vairuotojos skrydį

Britų policija išplatino kraują stingdantį vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota šiurpi neblaivios moters padaryta avarija. Jos vairuojamas automobilis tiesiai kirsdamas žiedinę sankryžą pakilo aukštai į orą.

Didžiuliu greičiu neleistinoje vietoje vilkiką aplenkusi „Nissan Quashqai“ vairuotoja tiesiog perskrido žiedinę sankryžą.<br>Ekrano nuotr.
Didžiuliu greičiu neleistinoje vietoje vilkiką aplenkusi „Nissan Quashqai“ vairuotoja tiesiog perskrido žiedinę sankryžą.<br>Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-12 11:10, atnaujinta 2017-05-12 11:30

Kaip skelbia dailymail.co.uk, „Nissan Qashqai“ vairavusi 32-ejų metų Tania Chikwature tris kartus viršijo leistiną blaivumo normą. Pranešama, kad moteris gėrė ir vairuodama.

Pakilo aukštai į orą

Automobilyje eismo įvykio metu taip pat buvo jos pusantrų metų vaikas. Jis buvo saugiai pasodintas į vaikišką kėdutę ant galinės sėdynės ir rimtesnių sužeidimų išvengė.

Už vairavimą esant sunkiam girtumo laipsniui ir pavojingą elgesį kelyje Peterborough miesto teismas skyrė T. Chikwature 26 savaičių laisvės atėmimo bausmę.

Baisią avariją užfiksavęs vilkiko vairuotojas britų žurnalistams sakė, kad per 30 metų praleistų kelyje pirmą kartą matė tokį pavojingą vairavimą.

Atvažiavusi didžiuliu greičiu moteris lenkė vilkiką draudžiamoje vietoje.

„Pagalvojau: „Tai nesibaigs geruoju“. Automobilis pakilo 3-4 metrus į orą, kliudė medį ir nusileido ant stogo kitoje žiedo pusėje. Vaizdas buvo kraupus“, – pasakojo vyras.

Nubaudė griežtai

Po avarijos medikų atlikti tyrimai parodė, kad 100 mililitrų moters kraujo buvo 246 miligramų alkoholio. Matuojant iškvėptame ore tai atitiktų 1,08 promilės.

Pagal Jungtinės Karalystės įstatymus, 100 mililitrų kraujo alkoholio gali būti ne daugiau kaip 80 miligramų (0,35 promilės iškvėptame ore). Moteris leistiną normą viršijo trigubai.

Teisėjas moteriai skyrė 12 savaičių laisvės atėmimo bausmę už vairavimą išgėrus ir 26 – už pavojingą vairavimą.

Kadangi bausmės bus atliekamos vienu metu, įkalinimo trukmę apibrėžia ilgiausias laikotarpis. Be to, T. Chikwature trims metams neteko teisės vairuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.