Dviratininko poelgis paliko be žado: vairuotojas iš karto būtų likęs be teisių

Joks blaivaus proto vairuotojas nevažiuos per sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui, tačiau šis dviratininkas pasielgė būtent taip.

Šis dviratininkas galėtų būti paties blogiausio elgesio pavyzdžiu. <br>Lrytas.lt nuotr.
Šis dviratininkas galėtų būti paties blogiausio elgesio pavyzdžiu. <br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2017, 4:02 PM, atnaujinta Aug 1, 2017, 4:16 PM

Nufilmuotas neatsakingas jo poelgis baigėsi laimingai, tačiau įžūlumas stebina.

Dviratininkai yra vieni labiausiai pažeidžiamų eismo dalyvių. Visgi patys jie apie dažnai pamiršta yra linkę ne tik pažeidinėti Kelių eismo taisykles, bet ir rizikuoti sveikata bei gyvybe.

Lrytas.lt skaitytojas Artūras savo automobilio vaizdo registratoriumi šį vaizdą nufilmavo Nemuno ir J. Tilvyčio gatvių sankryžoje, Panevėžyje.

Vyras pasakojo, kad tai yra šiuolaikiška išmanioji sankryža. Tuo metu, kai pėstiesiems leidžiama kirsti gatvę, automobilių eismas visomis kryptimis yra draudžiamas.

Tad dviratininkas nusprendė pervažiuoti sankryžą taip, kaip jam patinka, nors automobilio vairuotojas už tokį patį manevrą greičiausiai būtų iš karto netekęs teisės vairuoti. Už važiavimą esant draudžiamam šviesoforo signalui skiriama 60-90 eurų bauda ir gali būti 1-6 mėn. atimama teisė vairuoti.

„Dviratininkas atmynė antraja eismo juosta, apvažiavo automobilį ir nors jam degė raudonas šviesoforo signalas – ramia sąžine pasuko į kairę“, – stebėjosi šį poelgį nufilmavęs panevėžietis.

Artūras pasakojo, kad dviratininkas buvo vyresnis nei 50 metų vyras. Jis dėvėjo plačią skrybėlę ir buvo apsirengęs stilingai, tačiau nesirūpino savo saugumu – nevilkėjo liemenės, o dviratis neturėjo žibintų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.