Pamokė, kaip išmokyti vaikus važiuoti dviračiu saugiai

Važiuoti vaikus dviračiais dažniausiai mokina tėvai. Tiesa, jeigu vieniems svarbiausia tai, jog vaikas važiuotų, kiti nepamiršta išdėstyti saugumo taisyklių. Dviratininkų treneris Vaidas Rimkus vardija, jog būtinas ne tik techniškai tvarkingas dviratis, su stabdžiais, atšvaitais ir lempomis, bet ir šalmas, kuris tiktų pagal amžių ir atitiktų saugumo reikalavimus: šalmas turi dengti kaktą ir itin gerai priglusti, nekristi. Šiuolaikiniai vaikai nors ir turi rankinius stabdžius dviračiuose, jais naudojasi retai, nes daugelis jų pritvirtinta nepatogioje vietoje.

 G.Bitvinsko nuotr.
 G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2019, 8:14 AM

Kitas svarbus dalykas – išmokyti vaikus užlipti ir sustojus nulipti teisingoje pusėje. Lietuvoje dviračių eismas vyksta dešine puse, todėl ir reikėtų ant dviračio sėsti būtent iš šios pusės, o sustojus kojas pirmiausiai dėti ten – taip sumažės tikimybė kam nors jus kliudyti.

Primename, kad pagal kelių eismo taisykles, kad net ir labai gerai dviračiu važiuojantys vaikai važiuojamąja kelio dalimi gali važiuoti nuo aštuonerių metų kartu su suaugusiųjų palyda ir o be jų – nuo keturiolikos.

Parengta bendradarbiaujant su Lietuvos automobilių kelių direkcija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.